Cirkeln sluten för familjen Harvey

Mors skidspelen 229 copy

Historien upprepar sig. För 25 år sedan vann Pierre Harvey tremilen i Falun. På fredagen slog sonen Alex till på den klassiska skidarenan Lugnet.

Det var mycket Kanada när herrarna drog igång sitt finaltävlande med en 3,3 kilometer lång prolog. Devon Kershaw svarade på nytt för en stark insats och körde in som trea. En placering som säkrade hans andra plats i världscupen totalt efter Dario Cologna, tvåa på fredagen.

Men dagens man och namn var Alex Harvey. Kanadensaren disponerade sitt lopp på den tuffa banan helt perfekt och kunde vinna med en marginal på två tiondelar till vinterns suverän Cologna.

För 25 år sedan var det pappa Pierre Harvey som var starkast i Falun. Ett historiskt lopp som gav Kanada första segern i världscupen någonsin.

Då som nu bjöd Falun på härlig vårvärme. Men trots uppåt tio plusgrader och flödande sol under hela fredagen lyckades arrangörerna ordna mycket fina förhållanden för åkarna.

Bäst av svenskarna var Marcus Hellner som efter en mycket stark öppning tappade till nionde plats. Tia och dagens svenska glädjeämne var hemmasonen Calle Halfvarsson, som kommer från Sågmyra två mil från Lugnets skidarena.

Minitouren fortsätter under lördagen med en masstart. Vinterns världscupsäsong avslutas sedan på söndag med en jaktstart.

 

Officiell resultatlista: Resultat prolog 2012

Kommentarer kan inte lämnas.