Norsk triumf i Falun

skidspelen 132 copy

Norges skiddrottning Marit Björgen fick en pangstart på minitouren i Falun. I det härliga vårvädret vann hon den tuffa prologen i en sekundkamp med Charlotte Kalla.

Damernas prolog mätte 2.5 kilometer med passering av den fruktade Mördarbacken, som har en stigning på 80 meter från starten.
För urstarka Björgen var den annorlunda distansen den stora utmaningen, inte klättringen i Mördarbacken.

­- Distansen är tuff, det är som en superlång sprint. Det gäller att hitta rätt fart från början och jag tycker jag kom bra in i loppet.

Uppför eller utför. Björgen var snabbast hela vägen. På toppen var hon i ledning och försprånget ökade i den trixiga utförskörningen.

Med segern har Björgen kopplat ett bra grepp om minitouren i Falun som fortsätter lördag och söndag med masstart respektive jaktstart. Tvåa på

fredagen var hemmafavoriten Charlotte Kalla som svarade för ett riktigt fajterlopp. Charlotte ligger också tvåa i touren.

– Det här var viktigt för fortsättningen av helgen, konstaterade en nöjd Charlotte som körde mycket taktiskt i den soldränkta skidpisten.

Solen och värmen över Lugnets skidstadion gjorde det viktigt att hitta skugga där skidorna gled lättare, även om snö- och spårmakarna i Falun hade fått till bra förhållanden i det värmande vårvädret.

 

Resulatlistor: Ladies Prolougue 2,5 km

Kommentarer kan inte lämnas.