Sara blir Mediechef under skid-VM 2015

SaraT

Pressinformation från skid-VM i Falun 2015

Sara Tigerström, 36, har blivit Mediechef för skid-VM i Falun 2015. Hon ska leda arbetet med att ge representanterna från media bästa möjliga förutsättningar att bevaka världsmästerskapet.
– Det känns jättebra och kul att på allvar börja jobbet att skapa en medieservice som ska överträffa alla förväntningar, säger Sara.

Sara Tigerström har i praktiken vuxit upp med skid-VM och världscuptävlingar på skidor i Falun. Till exempel gick hon omkring som maskoten Bubo under skid-VM 1993 i Falun. Sex år senare kom hon på allvar in i Svenska Skidspelsorganisationen, först genom att arbeta på kansliet och senare som ansvarig för kringarrangemangen och mixade zonen. De senaste åren har Sara verkat inom mediesektionen och för två år sedan blev hon mediechef för världscupavslutningen.
– Det är roligt att arbeta med media eftersom vi möter olika aktörer i en bransch som är i ständig utveckling. Det blir och är en spännande utmaning för oss att erbjuda en service som också hänger med i den snabba medieutvecklingen, säger Sara.

Vi vill välkomna Sara Tigerström, VMs nya Mediechef!

Det märks att Sara gillar och blir inspirerad av Faluns VM-vision som sammanfattas med orden ”Beyond all expectations”. Nu börjar Sara arbetet med att skapa en organisation som kan överträffa förväntningarna från tv, radio, fotografer och skrivande press under skid-VM. Hon kommer under våren arbeta kvar på Region Dalarna samtidigt som hon ansvarar för Svenska Skidspelens mediesektion. Från hösten 2013 jobbar hon deltid för skid-VM och från årsskiftet 2013/2014 kommer hon helt och hållet arbeta för VM.
Sara Tigerström arbetar till vardags som ungdomsstrateg på Region Dalarna, även det ett arbete hon brinner för:
– Det spelar ingen roll hur många företag och dubbelspår vi har i Dalarna om vi inte har någon som jobbar på företagen eller åker på spåren. Unga är jätteviktiga här och nu, säger Sara.
Många i Dalarna har säkert noterat att Sara Tigerström på måndagar och tisdagar är sidekick i Jon Norbergs populära radioprogram, Centralen, i Radio Dalarna.
– Radiopratandet är planerat att pågå till årsskiftet i år. Vilket var tur, jag skulle inte hinna med det på grund av VM-uppdraget, säger Sara.
Däremot kommer hon inte att sluta som instruktör på friskvårdsanläggningen Må Bättre i Falun.
– Hälsa och friskvård är en viktig del av min personlighet. Det ger mig energi och kraft till att vara med min familj på ett bra sätt och sköta mina arbeten, säger Sara Tigerström.

Fakta Sara Tigerström
Bor: Falun.
Ålder: 36.
Familj: Sambo med Patrik, en dotter som är 3,5 år.
Arbete: Ungdomsstrateg på Region Dalarna, Instruktör på Må Bättre, Mediemanager inför skid-VM 2015.

Text & bild: Anders Hansson

Kommentarer kan inte lämnas.