Northugs snabba ryck

Petter Northug

Petter Northug tog ett jättegrepp om världscupen när minitouren i Falun startade med prologen. Bäst av de blågula var hemmaåkaren från Falun Calle Halfvarsson med en stark fjärde plats. Tusentals åskådare i det soliga vintervädret i Lugnet-skogarna bjöds på en härlig norsk uppvisning. Norge på första, andra och tredje plats. Utmanarna i världscupen Legkov och Cologna var chanslösa när Petter Northug släppte loss i den omdiskuterade utförslöpan och svåra kurvan som hela skidvärlden diskuterat senaste dygnet. – Banan var bra, och jag tror att den urspungliga banan fungerat i dag när vi hade individuell start, säger Northug som också berättade han kraschade i utförslöpan när han tillsammans med lillebror Northug testade spåren häromdagen. I världscupen har Northug nu 56 poäng till godo på Alexander Legkov och ett förstrång på 77 poäng till Dario Cologna. Och i minitouren som avslutas med jaktstart på söndag har norrmannen nu över en minuts försprång till utmanarna. Allt är bäddat för norsk totalseger i vinterns världscup. Calle Halfvarsson gjorde återigen en stabil insats. Nu tog han en stark fjärde plats. – Placeringen är bra, men tråkigt att hamna utanför prispallen. Näst bäste svensk var Markus Hellner som åtta. På lördagen fortsätter skidfesten i Falun med masstart i klassisk stil. Damtävlingen startar kl 12.30 och följs därefter av herrloppet. Resultat & ställning Herrarnas prolog 2,5 km (F) Ställning Final Tour Ställning totala världscupen Photo: Ulf Palm

Kommentarer kan inte lämnas.