Lilla Skidspelen – där allt börjar!

Genom åren har Johan Olsson, Calle Halfvarsson, Hanna Falk, Stina Nilsson med flera stått på startlinjen till Lilla Skidspelen, som är barn och ungdomars motsvarighet till Svenska Skidspelen. Lilla Skidspelen startade i samband med att Skid-VM arrangerades i Falun 1974 och befäste tidigt ställningen som Sveriges största barn- och ungdomstävling. Varje år representerar även tillresta klubbar från våra nordiska grannländer i tävlingen och precis som Svenska Skidspelen så anordnas tävlingen på Riksskidstadion Lugnet i Falun. Lilla Skidspelen har alltid strävat efter att erbjuda attraktiva tävlingar och en ständig utveckling – och med skidglädje i fokus.

I vinter anordnas Lilla Skidspelen 24-25 mars; helgen efter att World Cup Finals har avgjorts, vilket innebär att tävlingsspåren är de samma som internationella eliten gjort upp om sina världscuptitlar. På lördagen genomförs en tävling i fri stil med intervallstart. På söndagen genomförs en tävling för de yngsta åkarna, masstart i fri stil, och sedan en sprintstafett för övriga klasser i fri stil med gemensam start. Vi erbjuder motionsklasser både på lördagens intervallstart och på söndagens sprintstafett. På lördagen erbjuds även öppen klass utan tidtagning. I vinter beräknas deltagarantalet bli ca 1 000 startande på distanstävlingen och runt 300 stafettlag.

Ta chansen att träffa Lilla Skidspelen på Nordic Ski Convention!

I montern finns information att hämta om Lilla Skidspelen samt att man kan ställa frågor direkt till representater från arrangörsklubben Falu IK Skidklubb. I montern, som delas tillsammans med lokala skidföreningar,  kommer man även kunna testa köra stakmaskin. Missa inte detta då det finns chans att vinna fina priser från Lilla Skidspelens sponsorer! Har vi tur kommer Bubo och hälsar på, maskoten som finns med både på Svenska Skidspelen och Lilla Skidspelen.

Maja och Simon kommer!Foto: Bildbyrån. Bilden är ett montage.

Maja Dahlqvist och Simon Andersson, representanter från Falun-Borlänge SK och det svenska längdlangslaget, står i Lilla Skidspelens monter under lördagen från kl. 12.00.
Passa på att få en autograf eller ta en selfie!

För mer information, gå in och gilla Lilla Skidspelens Facebook-sida samt läs mer på hemsidan som är den officiella kanalen för information.

https://www.facebook.com/lillassfalun/

http://idrottonline.se/FaluIKSkidklubb-Skidor/LillaSkidSpelen

Arkiv