Barnens PRESSKONFERENS

Internationell presskonferens med aktiva

Presskonferens, First Grand Hotel

Det var en avslappnad och leende skara som dök upp på damernas internationella presskonferens, Charlotte Kalla, Anna Haag, Marit Björgen, Therese Johaug och Kikkan Randall. Alla verkade positiva och det var ingen svårpratad grupp som Svenska Skidspelens speaker och även moderator för presskonferensen, Roberto Vacchi mötte:

– Ställer man en fråga till henne, tar hon alla följdfrågor på en gång! Skojade han med Marit Björgen.

Marit Björgen har all anledning att le efter att ha kopplat greppet om den totala världscupen. Hon menar att hon har hittat tillbaka till den fina formen hon hade inledningsvis på säsongen. Det har onekligen gått bra för Marit Björgen i Faluns tidigare värlsdcupsavsutningar. En strålande Charlotte Kalla ser fram emot att få tävla på hemmaplan. Charlotte, som har finslipat tekniken i klassisk stil och var särskilt nöjd med gårdagens fjärde plats i Slottssprinten.

Vinnaren av sprintvärldscupen, amerikanskan Kikkan Randall, har gjort sin bästa säsong som skidåkare och gillar Svenska Skidspelen:

– Jag har bra erfarenheter av banorna här i Falun och ser fram emot tävlingarna. Jag vill sluta säsongen på ett snyggt sätt och kommer inte att ta det lugnt även om titeln är bärgad, säger hon.

Norskan Therese Johaug är med sina fyra värlsdscupssegrar en av dem få som verkligen utmanat suveränerna Marit Björgen och Justyna Kowalczyk det här året.

– Jag är jättenöjd med säsongen, den bästa totalt. Det ska bli roligt att åka i Falun, det brukar vara en bra atmosfär längs spåren. När andra oroar sig för spårens kvalitet i vårvädret, hoppas Thererse på blidväder:

– Blött före är bra!

På herrarnas konferens handlade det också mycket om summering av säsongen.

– Det har varit en bra säsong, lite upp och ner ibland, men jag är nöjd med min insats i Tour de Ski som var mitt stora mål. Vidare berättar han att har höga förväntningar på helgens lopp och hoppas kunna slåss om pallplatserna, säger Marcus Hellner.  Under dagen har han testat skidor och upplever att spåren håller god standard:

– Förvånansvärt bra spår med tanke på förhållanden, jag var beredd på att det skulle vara lösare.

Marcus Helleners landslagskollega Teodor Peterson, har fått sitt stora genom brott i egenskap av segrare av sprintvärldscupen, men säger att
han förmodligen kommer uppskatta segern mer när säsongen är över. En sliten, men naturligtvis mycket glad schweizare, Dario Cologna leder redan inför helgens tävlingar stort i den totala världscupen och sammanfattar kort och koncist:

– Det har varit en perfekt säsong!

Devon Kershaw har en framgångsrik säsong bakom sig och får snart återvända till Kanada efter nästan fem månaders tävlande i Europa.

– Jag älskar skidor och trivs med det här livet. Nästa år arrangeras det världscupstävlingar på hemmaplan i Canmore och Quebec, Kanada och Devon Kershaw ser fram emot detta, samt möjligheten att få sova i sin egen säng!

Arkiv