Barnens PRESSKONFERENS

Mottagare av Föreningen Svenska Skidspelens Guldskidan

Föreningen Svenska Skidspelen

”GULDSKIDAN” utdelades första gången vid Svenska Skidspelens 30-årsjubileum 1979. Avsikten med skidan är att den i ett fåtal exemplar skall utdelas varje år till:                         

1. Funktionärer som genom mångåriga insatser gjort sig förtjänt av skidan. 

2. Massmediarepresentanter, som under många år gästat Skidspelen.

 

2012 års mottagare av Guldskidan är:     
132. Sören Lindblom, stöd, 2012
133. Ulf Nordin, stöd, 2012
134. Jacob Hård, SVT, 2012
135. Staffan Björklund, Dala-Demokraten, 2012

132. Sören Lindblom, stöd, 2012
Redan i början på 1970-talet gjorde f.d majoren Sören Lindblom sina första insatser för Svenska Skidspelen. Han har haft olika roller, bl.a har han lett värnpliktiga som trampat hoppbackarna. Under Skid VM -74 satt han på högsta punkten där längdspåren gick och var tidsrapportör.  Efter VM var han längdmätare i backe vid flera Skidspel. Vid Skid VM-93 var Sören ansvarig för inpasseringen till VM-byn som då låg på regementsområdet.  Sedan 90-talet har han varit med i stödsektionen där han bl.a har organiserat utspisning till funktionärer tillsammans med lottor och han har även ansvarat för trafik- och parkering. Från och med i år sköter Sören om publikinformationen. Sören ställer alltid upp på ett lojalt och kunnigt sätt.

133. Ulf Nordin, stöd
1976 började Ulf Nordin som funktionär i Skidspelen. Under många år var han spårvakt. Skid VM- 93 blev ett avbrott från att vara spårvakt. Han var då VIP-värd och arbetade i VIP-loungen och bodde även uppe i Tällberg tillsammans med VIP-gästerna. Sedan tolv år tillbaka är Ulf huvudansvarig för Entré och Bevakning. En uppgift som kräver stort ansvar och ansvar för många funktionärer. Ulf är pålitlig och går in för sina uppgifter till 100%. Han är inte rädd för att ta tag i saker.

134. Jacob Hård, SVT
1988 var första gången som Jacob Hård för SVT:s räkning kommenterade Svenska Skidspelen. Det blir 25 år i år som Jacob troget har återkommit till Skidspelen och Falun. Under många år har vi TV-tittare fått ta del av hans allsidiga och entusiastiska kommenterande från OS, VM och många andra idrottsevenemang. Hans mångåriga radarpartner från skidtävlingar, Anders  Blomquist beskriver Jacob så här: ”Jacob är en fantastisk kommentator med ett fint berättande och med underbar timing. Tillsammans med gedigen kunskap, minutiösa förberedelser och en genuin känsla för idrottarnas prestationer – med idrotten i självklart focus – är han unik.”

135. Staffan Björklund, Dala-Demokraten
Staffan Björklund är född i Smedjebacken och blev tidigt fotointresserad. Efter fotoutbildningar i Luleå och Stockholm på 1970-talet med omfattande frilansuppdrag – längtade han hem till Dalarna. Fick jobb på Ludvika Tidning och inledde med bevakningen av Skid-VM i Falun 1974. 1976 anställdes Staffan på Dala-Demokratens huvudredaktion i Falun där han alltjämt jobbar. Han är en
uppskattad medarbetare i tidningen och känd som en mycket skicklig pressfotograf som behärskar allt från vardagsbilder till sportbilder. Svenska Skidspelen har Staffan bevakat för sin tidning i mer än trettio år.

 

Lista över alla som tidigare mottagit Guldskidan: Guldskidan 2012

Arkiv