M skidspelen lördag 038 copy

Skidkungen Cologna

Det finns bara en Dario Cologna. Den suveräne schweizaren dominerade Skidspelens masstart och tog en spurtseger före Norges Eldar Rönning. Cologna är på väg att sätta en magnifik punkt på en magnifik säsong. Inför storpubliken på Lugnet och H.M.

Konungen Carl XIV Gustaf bjöd schweizaren på ett taktiskt fulländat 15-kilometerslopp. Inte ens den fruktade Mördarbacken som passerades tre gånger var något hinder. – Det låter kanske lite märkligt, men i dag var det ett nöje att åka i backen. Jag hade bra ben och bra skidor, säger den nyblivne 26-åringen. I och med spurtsegern tog han revansch på Rönning för förlusten i Holmenkollen för en vecka sedan. Han tog också ett bastant grepp över minitouren som avslutas med ett jaktlopp på söndagen. Segern i den totala världscupen är redan säkrad. Falun, Lugnet och Kanada är en bra kombination. Tredje platsen togs av kanadensaren Len Valjas som därmed på ett övertygande sätt följe upp Alex Harveys seger i prologen. För Sverige blev det en dyster dag. Symptomatiskt var att Marcus Hellner för första gången i karriären missuppfattade spurtpriserna och svarade för ett märkligt ryck i första passeringen av Mördarbacken.   Offciell resultatlista: Män masstart resultatDario Colonga showed again what a great cross-country skier he is, and triumphed in the Mass-start over 15 kilometers. The win also meant he got revenge on runner-up Eldar Roenning, who won last week’s spectacular spurt in Oslo. The surprise of the race was Canadian sprinter Len Valjas. Falun and Canadian skiers seems to be a good combination, after three podiums in two events. As the pack stretched only a small number of skiers could keep up with Cologna. The Swiss World Cup leader controlled the latter part of the race and collected valuable bonus points in Mördarbacken. Cologna has a comfortable lead in the Final Tour, 35 seconds before, from Canada and Devon Kershaw, also Canada. Swedish Broadcast expert commentary stated Dario Cologna as an amzing skier, with both impressively tactical and physical qualities.   Official list of results: Men mass-start results

Arkiv