Barnens PRESSKONFERENS

Skidspelen gick med vinst – igen

Det ekonomiska bokslutet för vinterns upplaga av Svenska Skidspelen är klart. Det visar att evenemanget återigen gör ett plusresultat.
– Våra samarbetspartners är lojala och publiken kommer nästan helt oavsett väder, konstaterar Anki Kjellberg som är generalsekreterare för världscupavslutningen 2012 i Falun.

Inför vinterns stora skidfest på Lugnet i Falun fanns tankarna på att evenemanget skulle sluta med ett ekonomiskt nollresultat sedan arrangörsföreningarna fått ersättning för sitt arbete.
Ökade kostnader, som en tredje storbildsskärm, fler tält, läktare på arenan för att skapa större publiktrivsel, var några orsaker till de lägre ekonomiska förväntningarna.


Men en stor publik på 25 000 åskådare och stort sponsorengagemang från näringslivet bidrog till att vinterns världscupavslutning gav ett plusresultat på 200 000 kronor. Det mesta av dessa pengar har nu delats ut som en extra bonus till arrangörsklubbarna.

– Vi vill på det sätt tacka klubbarna för deras enorma arbetsinsats och hoppas att den extra utbetalningen inspirerar och motiverar till kommande års arbetsinsatser. Dessutom vet vi att de pengar som nu betalats ut till föreningarna till stor del går till deras barn- och ungdomsverksamhet, vilket känns extra viktigt i det här sammanhanget, säger Anki Kjellberg.

Dessa pengar blir en viktig inspirationskälla för medlemmarna i arrangörsklubbarna som nu kan se fram emot ett par intensiva vintrar.


I vinter handlar det bland annat både om skid-SM i januari samt världscupavslutningen i mars. Dessutom stundar både för-VM 2014 och VM 2015. Det är ett arbete där världscuporganisationen integrerats med VM 2015. Den ideella kraft som finns inom dessa föreningar kommer att bli oerhört viktig i samband med dessa evenemang.
– Vi vill fortsätta utvecklas, säger Anki Kjellberg.

– Nu kommer det att bli ett annorlunda år då mycket sker i form av ombyggnationer uppe på Lugnet. Men vi har en mycket fin stab av funktionärer så vi behöver inte kriga så mycket för att nå våra mål längre.Patrik Andersson

Arkiv