Barnens PRESSKONFERENS

Skidspelen och VM integreras

Skidspelen och VM integreras – det skapar nya möjligheter

Svenska Skidspelen har integrerats med VM-organisationen i Falun. Den erfarenhet och kunskap som finns bland Faluns världscuparrangörer blir därmed en viktig grund i det kommande VM-arbetet Anki Kjellberg, Sportchef i den nya organisationen, som i vinter också kommer att ha kvar flera av sina tidigare arbetsuppgifter i världscuparbetet, säger att de nya förutsättningarna skapar många utvecklingsmöjligheter i organisationen: – Ett skid-VM kommer att innebära många förändringar när det

handlar om arbetssätt och metoder. Därför hoppas jag att alla inblandade verkligen vågar tänka i nya banor. Organisationen kommer att breddas och kompletteras med fler frivilliga funktionärer som inte tidigare arbetat med världscupen. De kommer att bidra med ytterligare kunskap och erfarenheter som också blir viktiga i det här sammanhanget. Anki fortsätter: – Samtidigt vill jag poängtera att det inte kommer att innebära några dramatiska skillnader för de flesta av våra funktionärer. Vinterns världscupavslutning i Falun den 22-24 mars kommer att präglas mycket av det tidigare arbetssättet som funnits inom Svenska Skidspelen så till vida att den gamla skidspelsorganisationen, förutom själva tävlingsdelen, fortfarande kommer att ta stort ansvar för områden som kringarrangemang, boende och sponsorfrågor. En viktig förändring blir att vinterns tävlingar kommer att genomföras på de nya VM-banorna. Integreringen fortsätter att växla nu upp efter vinterns världscuptävlingar och har slagit fullt ut i samband med för-VM 2014 och själva VM-arrangemanget 2015. – Det bästa med denna utveckling är att vi hittat bra former för ett framgångsrikt samarbete mellan Svenska Skidspelen och VM-organisationen, säger Anki Kjellberg och berättar att de elva klubbarna som ingår i Föreningen Svenska Skidspelen har en mycket positiv inställning till integreringen. – Dessutom har bli fått många positiva reaktioner från våra sponsorer och samarbetspartners. Det känns naturligtvis väldigt bra, säger Anki Kjellberg.

Arkiv