Barnens PRESSKONFERENS

Världspremiär för Lugnets nya tävlingsbanor

Lugnet har alltid hyllats för att ha en

unik och spännande tävlingsarena för längdskidåkning med Mördarbacken som det mest kända varumärket. Men det har funnits delar

som inte varit helt optimala, bland annat det långa inåket på stadion. Inför skid-VM 2015 har därför Lugnets bansystem designats om i grunden. Arbetet har pågått under flera år i nära samarbete med Svenska Skidförbundet, FIS och Sveriges Television. Målet är ett bansystem som är tufft, utslagsgivande, publikvänligt och som ger möjlighet till TV-produktioner i världsklass. Under hösten har arbetet börjat rent praktiskt då nya spårgator öppnats upp i terrängen närmast skidstadion, och nu har delar av systemet som kommer att användas under SM-veckan öppnats. Det är drygt hälften av de spår som kommer att användas under VM, men alla centrala och karaktärsgivande delar är klara. Klicka HÄR för att läsa vad Tomas Jons, ansvarig för designen av bansystemet har att berätta om spåren.

Arkiv