Barnens PRESSKONFERENS

FIS World Cup säsongen 2014-2015 drar igång

Svenska Skidförbundet har tagit ut truppen som ska representera längdlandslaget vid världscuptävlingarna i finska Ruka 29-30/11. Tävlingarna inleds på lördag med sprint i klassisk stil. På söndag är det klassiska distanslopp över

10 och 15 km på programmet. Av Pressmeddelande Svenska Skidförbundet24-11-2014

I den svenska truppen finns två 20-åriga VC-debutanter: Sofia Henriksson, Piteå Elit och Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK. – Vid helgens tävlingar i Bruksvallarna visade de båda JVM-guldmedaljörerna i stafett verkligen fina takter. Det var jätteroligt att se Sofia på 5 km klassiskt och Maja i den klassiska sprinten. Nu vill vi ge dem internationell erfarenhet, säger förbundskaptenen Rikard Grip som förväntar sig tuffa och utslagsgivande tävlingar i Ruka. – Det är alltid spännande inför VC-premiären. Vi får en första indikation på vart vi står formmässigt i förhållande till övriga nationer. I Ruka väntar rejäla banor och ett vinterlandskap som inspirerar oss alla. Sverige ställer upp med full kvot, det vill säga sex deltagare i varje tävling. Om inte sjukdom inträffar innan avresan på torsdag kommer inga reserver att kallas in. Landslagsledningen har tagit ut följande åkare: Damer Sprint Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK Hanna Falk, Ulricehamns IF Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK Lina Korsgren, Falun-Borlänge SK Magdalena Pajala, Piteå Elit Evelina Settlin, Hudiksvalls IF Distans 10 km (k) Sofia Bleckur, IFK Mora SK Anna Haag, IFK Mora SK Sofia Henriksson, Piteå Elit Sara Lindborg, Falun-Borlänge SK Charlotte Kalla, Piteå Elit Emma Wikén, Åsarna IK Herrar Sprint Johan Edin, IFK Mora SK Calle Halfvarsson, Falun-Borlänge SK Emil Jönsson, IFK Mora SK Teodor Peterson, IFK Umeå Carl Quicklund, Östersunds SK Simon Persson, IFK Umeå Distans 15 km (k) Calle Halfvarson, Falun-Borlänge SK Marcus Hellner, Gellivare Skidallians Martin Johansson, IFK Mora SK Jesper Modin, Piteå Elit Lars Nelson, Åsarna IK Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF

Arkiv