Barnens PRESSKONFERENS

Svenska Skidspelen möter framtiden med nya kläder

Svenska Skidspelen tar nu sats för att möta framtiden. Det märks bland annat på de nya funktionärskläder som nu lanseras inför skidfesten den 13-14 februari.
– Genom att nu introducera nya profilkläder signalerar vi att Svenska Skidspelen möter en ny spännande framtid och gör en satsning på funktionärerna, säger verksamhetschefen Anki Kjellberg.

Skid-VM blev en ny succé. Nu ska Svenska Skidspelen rida vidare på den framgångsvågen. Precis som det var tänkt när Falun sökte och fick VM-tävlingarna.

Anki Kjellberg, som är verksamhetsledare för Svenska Skidspelen och världscuptävlingarna i Falun, berättar att Internationella Skidförbundet (FIS) har en femårsplan för Falun som arrangörsort. Det innebar att vartannat år blir det världscuptävlingar i februari alternativt världscupavslutning i mars.
– Det är positivt att FIS ser oss som en klassisk arena i dessa sammanhang, säger Anki Kjellberg.

Detta är också en viktig signal som verkligen ger Faluarrangörerna energi för kommande uppgifter. Här har också de nya funktionärskläderna en stor betydelse.
– Vi skapar en känsla av att detta är början på något nytt och en satsning på våra funktionärer. Det är snygga kläder som också skapar en samhörighetskänsla bland dem som gör en insats för arrangemanget, säger Anki Kjellberg.

Blått är huvudfärgen, med vitt inslag. Kläderna är funktionella och fungerar även om det finns intresse av att använda kläderna privat.

En nyhet är att invigningen för årets världscuptävlingar sker på lördagen vid skidstadion på Lugnet. I samband med den invigningen planeras också en invigning av de nya ungdomshoppbackarna.
– Det blir ett trevligt inslag under den här världscuphelgen, säger Anki Kjellberg.

Egentligen inleds skidfesten i Falun redan på fredagen med Företagsstafetten. Målet är att locka ett 60-tal lag till start.

Bildtext
Anki Kjellberg, verksamhetschef för Svenska Skidspelen visar upp den nya funktionärsdressen.

Fakta/Världscuphelgen i Falun

Fredag 12/2
Företagsstafett
Lördag 13/2
Damer, 5 km, Herrar 10 km Individuell start
Söndag 14/2
Damer 10 km. Herrar 15 km Masstart

Text och bild: Anders Hansson

Arkiv