Barnens PRESSKONFERENS

Kjellberg lämnar Svenska Skidspelen

Efter tio år som ansvarig för Svenska Skidspelen AB slutar nu Anki Kjellberg sitt uppdrag:
– Det är med blandade känslor jag nu väljer att gå vidare i mitt yrkesliv. Svenska Skidspelen och dess fantastiska organisation har gett mig en oerhörd glädje genom åren, men allt har sin tid och nu är det dags att gå vidare i yrkeslivet.

Anki Kjellbergs resa som anställd på Svenska Skidspelen startade hösten 2005 som koordinator för världscupen, som då genomfördes i Borlänge, Mora och Falun. Ett år senare tog hon över ansvaret som sportchef och därefter som vd i bolaget.
– Mitt mål har alltid varit att skapa en stabil organisation med mycket glädje och goda samarbeten, säger Anki, och nämner samtidigt vikten av bra samarbete med externa parter:
– Vi har under alla år haft goda relationer till näringslivet och kommuner, vilket har gett den stabilitet som bolaget och föreningen Svenska Skidspelen behöver.

Men det som Anki alltid satt störst fokus på, och som hon har lyft i alla sammanhang, är det viktiga arbete som alla ideellt arbetande personer gör åt Svenska Skidspelen.
– Att leda 600 fantastiska funktionärer är en utmaning och en stor upplevelse. Det är ett underbart gäng som tillsammans årligen genomför Faluns bästa reklamspridare – FIS World Cup Svenska Skidspelen. De har varit min största motivation i både med- och motgång, ler Anki och fortsätter:
– Jag önskar världens bästa ideella världscuporganisation och alla fantastiska partners, som supportat verksamheten i många år, all lycka och glädje i framtiden.

Nils-Olov Olsson och Dan Westerberg från Föreningen Svenska Skidspelen som organiserar de 12 klubbar/föreningar som utgör Skidspelens funktionärer, beklagar att Anki slutar och tackar för många års gott samarbete.
-Anki har gjort ett fantastiskt arbete med goda resultat genom åren. Vi hoppas verkligen att hon kommer tillbaka i en eller annan form i organisationen så att vi kan fortsätta att ta del av hennes stora erfarenhet, säger de båda.

Svenska Skidspelens styrelse tackar Anki Kjellberg för hennes insats för organisationen under så många år.
– Anki har lagt mycket tid och energi på arbetet med Svenska Skidspelen. Vi vill rikta ett stort tack till henne för väl utfört uppdrag och önskar henne all lycka i sina framtida uppdrag, säger Göran Nilsson, ordförande i Svenska Skidspelen AB.

Arkiv