Barnens PRESSKONFERENS

Skidspelen tar grepp om kringarrangemangen

Nu satsar Svenska Skidspelen extra mycket på kringarrangemangen.

Det markeras genom att Niclas Johansson, ansvarig för kringarrangemangen, tar plats i organisationskommittén, som leder arbetet med Svenska skidspelen.

– Vi har inte haft den funktionen i organisationskommittén tidigare, vilket ska ses som vi nu tar ett samlat grepp kring den här frågan, säger Niclas Johansson. Han talar med glöd och energi om det ska hända mellan tävlingarna:

– Själva tävlingarna ska naturligtvis vara i centrum, men det är ju lika viktigt att publiken får en helhetsupplevelse , säger Niclas Johansson, som jobbat med skid-VM i fem år och i fjol med själva skidspelen. Många känner igenom honom för engagemanget kring Företagsstafetten som brukar inleda skidhelgen.

Nu får har ansvaret för all upplevelse vid sidan om tävlingarna.

– VM-arbetet har präglat mig mycket i det nuvarande arbetet med Svenska Skidspelen. Tanken med VM var ju att det skulle inspirera till fortsatt utveckling av kommande års världscuptävlingar. Detta känner jag nu, säger Niclas som säger att årets upplaga av skidspelen blir ett bra avstamp inför kommande års skidfester i Falun. – Förberedelsetiden inför årets tävling har har varit lite kort. Därför kommer vi nu att satsa på ett centralt och intensivt paket av upplevelser och aktiviteter på stadionområdet. Detta blir sedan ett avstamp för kommande års skidspel. Nu har vi nämligen en organisation för långsiktiga satsningar på evenemanget. Det gäller också kringarrangemangen, säger Niclas som har många spännande idéer inför kommande år.

Arkiv