Barnens PRESSKONFERENS

Revansch för Emil Iversen i dagens masstart

I går var norrmannen Emil Iversen en besviken tvåa i sprinten. I dag vann han tremilen efter en spurtstrid mot Martin Johnsrud Sundby:

– Ett av mina bästa lopp i karriären, säger 26-åringen.

Trea blev hemmahoppet Calle Halfvarsson.

I går var det sprint på Lugnet i Falun. I dag väntade en annan och längre utmaning. Herrarna var först ut och det på en mycket publikvänlig bana där åkarna var inne på stadion en gång på varje två och en halv kilometersslinga.

Till en början var det en stor grupp, men för varje varv som avverkades så hakades det av allt fler åkare. Farten höjdes rejält några gånger inte minst vid de fyra spurtpriser där det delades ut extra världscuppoäng.

Allra mest framme i täten var norrmannen Martin Johnsrud Sundby, men med cirka en halvmil satte Daniel Richardsson rejäl fart och hans ryck gjorde att tätklungan minskades ytterligare:

– Jag känner att kroppen svarar på ett bra sätt. Det är bra mentalt fram emot VM att ha gjort bra lopp de två senaste helgerna, säger Richardsson som blev näst bäste svensk med sin sjundeplats.

Bäst av de blågula blev Calle Halfvarsson som avancerade rejält under den sista kilometern och efter en mycket rafflande spurtstrid blev han trea tiondelen före Sjur Roethe.

– Jag hade fruktansvärt bra skidor. Jag trodde faktiskt att jag skulle kunna vara med och slåss om segern, men tyvärr blev jag stoppad några gånger i sprintbacken och kunde inte riktigt springa som jag ville, säger Sågmyrakillen som nu på allvar är tillbaka efter den sjukdomsperiod som han hade efter de stora framgångarna i början av december då han vann två världscuptävlingar i Lillehammer:

– Jag är väldigt nöjd över tredjeplatsen.

Halfvarssons marginal fram till segern var 5,6 sekunder. Och det var alltså Emil Iversen som var snabbast av alla. Han var tre och en halv sekund före Johnsrud Sundby:

– Detta är ett av mina bästa lopp i karriären, säger Iversen som i går var besviken över att han inte lyckades vinna gårdagens sprint i Falun. Då blev han tvåa. Nu räckte han hela vägen till seger.

– Det är ett otroligt bra formbesked att få med sig en seger och en andraplats härifrån, säger Iversen.

14.15 är det damernas tur att ge sig ut på den klassiska masstarten. 15 kilometer är det som ska avverkas.

Resultat masstart herrar

Arkiv