Barnens PRESSKONFERENS

Sprint damer och herrar – lördag

Nu är tävlandet i årets Svenska Skidspelen inlett. Nu på förmiddagen avgjordes kvalet till eftermiddagens sprintfinaler.

På damsidan var norskan Marit Björgen snabbast av alla. Sprintmästarinnan från VM i Falun var nu åtta hundradelar snabbare än svenskan Hanna Falk.

Trea i kvalet kom amerikanskan Sophie Caldwell.

Stina Nilsson gör sin första världscuptävling sedan succén i Tour de Ski. Stina gjorde ett stabilt kval och blev sexa, två och en halv sekund bakom Björgen.

Totalt var det sex svenskor som tog sig vidare till finalheaten som inleds klockan 13.15. Utöver Falk och Nilsson var det Ida Ingemarsdotter (13 i kvalet), Jonna Sundling (21), Maria Nordström (22) och Linn Sömskar (27).

Även på herrsidan var det en norrman som var raskast runt de sprintbanans 1,4 kilometer. Johannes Hoesflot Klaebo var dryga sekunden snabbare än italienaren Federico Pellegrino.

Trea i kvalet var totalvinnaren i Tour de Ski Sergei Ustiugov, Ryssland.

Teodor Peterson var snabbast av svenskarna, han blev femma i kvalet och var därmed just före Oskar Svensson och Calle Halfvarsson.

Även Emil Jönsson (21), Johan Edin (22) och Simon Persson (24) tog sig vidare till finalomgången.

13.15 inleds eftermiddagens tävlande, och redan i det första kvartsfinalheatet finns både Linn Sömskar och Jonna Sundling.

Startlistor kvartsfinaler

Damer (Ladies)

Herrar (Men)

 

Live resultat sprintfinalerna/Live results Sprint Finals

Damer (Ladies)

Herrar (Men)

 

Live resultat/Live results

Kval damer (Ladies)

Kval herrar (Men)

Kvalet startar kl. 10.45.

Startlista kval damer (Ladies Start list)

Startlista kval herrar (Men Start list)

Arkiv