2013 Svenska skidspelen 2013  lördag svenska flaggan
FOTO: ULF PALMFalun2015, Falun 2015, Skid VM 2015, SkidVm, VM

Publikvänliga tävlingar på längdvärldscups avslutningen, 15-18 mars 2018 på Lugnet i Falun!

Under förra veckan beslutade FIS-kongressen i Slovenien om världscupsprogrammet för 2017-2018. För Faluns del var det bestämt sen tidigare att man är värd för avslutningen. Nu beslutades distanserna och Falun skall genomföra Sprint Fristil 16/3, Masstart Classic 17/3 10 km(dam) 15 km(herr), Jaktstart Fristil 18/3 10 km(dam) 15 km(herr).
– Jag tycker det känns kanon att vi fick i mitt tycke dom ”bästa publiktävlingarna”. Om cupen inte är avgjord innan då är känslan att det kan bli många som vill närvara live för att inte missa upplösningen på Lugnet i Falun, säger Jimmy Birklin VD för Svenska Skidspelen
Mellan längdtävlingarna planeras det för backhoppningstävlingar i ”lilla backen”, HS100. Tävlingen som genomförs både damer och herrar är en under cup till världscupen som heter FIS-cup. Ett ny gammalt tillskott som kompletterar längdtävlingarna på ett ypperligt sätt och bidrag till en totalupplevelse under skidspelshelgen. Totalt innebär detta att det kommer att genomföras 10 olika tävlingar i dagarna tre.

Arkiv