Spara snö 2017

Världens backhoppare erbjuds träningsläger i Falun!

Nu ska världens backhoppare lockas till Falun.
I samband med Internationella skidförbundets konferens i slovenska Portoroz (24-28 maj) inleds en marknadsföring av paketerade träningsläger för backhoppning och nordisk kombination i Falun. Dessutom utlovas rekordtidig snöpremiär. Svenska Skidspelen och Falu kommun står bakom satsningen.
– Vi gör detta för att skapa förutsättningar för att utveckla backhoppningen i Falun och Sverige vilket också är viktigt för Svenska Skidspelen och en framtida VM-ansökan för Falun. Dessutom är detta ett sätt att ekonomiskt bidra till driften av Faluns hoppbackar, säger Jimmy Birklin, VD i Svenska Skidspelen.
Signalen till övriga backhoppningsvärden är tydlig. Falun lovar att det kommer att finnas snö i normalbacken samt skidspår på Lugnet från sista helgen i oktober.
Därför utlovas möjligheter till paketerade träningsläger i Falun. Från hoppning och skidåkning till boende, mat och andra träningsaktiviteter.
Först på snö
Snön är redan lagrad i underbacken genom ett intensivt arbete av Falu kommuns fritidsförvaltning.
– I höst kommer anläggningen förmodligen att bli först i Europa med att erbjuda backhoppning på snö. Dessutom finns möjligheter till längdåkning på samma arena. Det gör Falun unikt inom skidvärlden, säger Jimmy Birklin och fortsätter:
– Vi har redan fått signaler att flera landslag och andra aktiva inom backhoppning och nordisk kombination vill komma till Falun på träningsläger. Det intresset ska vi nu fånga upp.
I samband med FIS-konferensen i Portoroz blir det premiär för marknadsföringen. 
Intressant finansiering
Satsningen på träningsläger i Falun får större betydelse än enbart skapa ett större intresse för backhoppning i samband med Svenska Skidspelen som samtidigt underlättar en VM-ansökan.
– Här hoppas vi hittat ett sätt att finansiera verksamheten av hoppning i Faluns backar. Målet är att på hösten sälja 200 dagkort för backhoppning. Då får vi vara nöjda. Och det ska vi klara, säger Jimmy Birklin och förklarar att det finns ytterligare skäl till att skidspelsorganisationen engagerar sig i projektet.
– Det ger skidspelens verksamhet fler ben att stå på som kommer att skapa utvecklingsmöjligheter i framtiden. Dessutom utvecklas backhoppningsorganisation och dess verksamhet i Falun.
Jimmy Birklin poängterar att det också kommer att bli möjligt för allmänheten att åka längdskidor i Falun från och med sista helgen i oktober.
Kommande vinter avgörs Svenska Skidspelen, som också är världscupavslutning 16-18 mars. Då finns backhoppning med i tävlingsprogrammet i form av en under cup till världscupen.

Arkiv