Barnens PRESSKONFERENS

Välkommen till Nordic Ski Convention 3-5 nov

Nordic Ski Convention är ett nytt koncept som har sin premiär år 2017. Målbilden med konventet att vara startskottet för de Nordiska grenarna inför varje vintersäsong. Det kännetecknas av en samlad mötesplats där de nordiska skidgrenarna möts och där det skapas stora möjligheter för aktiviteter, försäljning och exponering för utställare. I kombination av föreläsningar, paneldebatt, utbildning, mm så blir konventet ett stort smörgåsbord av en mängd olika inslag som attraherar en stor skidintresserad målgrupp både i Sverige och våra grannländer.

Nordic Ski Convention kommer vara unika på så sätt att sparad snö kommer garanteras så att längdskidåkning, backhoppning samt nordiskkombination kan utövas. Inte bara för individer utan här erbjuds även utställare ”prova på aktiviteter” till besökarna.

Konventets utställarmålgrupp är allt som hör till de nordiska skidgrenarna till: spårmaskiner, spåraggregat, snökanoner, skidlekutrustning, belysning, pannlampor, skidor, skor, stavar, vallor, kläder, glasögon, träningsanläggningar, takboxar, energidryck, energibars, träningsklockor, testverksamheter, personliga tränare med mera.

Platsen är välkända Lugnet i Falun. Där 4 världsmästerskap har genomförts och där den årliga världscupen Svenska Skidspelen World Cup avgörs. Konventet kommer utöver Världcupsarenan även husera inomhus i Jalas Arena, ett stenkast från backen och skidspåren. Lugnet ligger nära Falu centrum med möjlighet till shopping och restauranger. I arenans omedelbara närhet finns både hotell och stugor där man bor i direkt anslutning till Lugnet. I toppen av hoppbacken finns Lugnets skidmuseum en unik presentation av Falun och Sveriges skid-VM-historia. I området finns även simhall, ishall, träningshallar och gym, café och restauranger.

Konventet har som mål att attrahera 1000-tals besökare från norden med av såväl långloppsåkare(Vasaloppsåkare), falubor, skidföreningar, ledare, tränare, aktiva, höstlovsfirare och andra tillresta besökare.

Varmt välkomna till Nordic Ski Convention 3-5 nov

Arkiv