FALUN  2017-01-29  lördag/ Söndag World cup skidor Svenska Skidspelen i Falun.Foto: Nisse Schmidt / PALMS BILDBYRÅ

Vinst för Svenska Skidspelen – går nu mot spännande framtid

Svenska Skidspelen går med vinst igen!

Ett glädjande besked för Jimmy Birklin, som nu firar ett år som VD för Svenska Skidspelen.

– Det är viktigt när vi nu arbetar med att forma en mer långsiktig och hållbar affärsplan för Svenska Skidspelens framtid, säger Jimmy Birklin.

För ett år sedan började Jimmy Birklin jobbet som VD för Svenska Skidspelen och starten blev minst sagt en utmaning. Resultatet från Svenska Skidspelen 2016 visade på stort ekonomiskt underskott. Han fick bara drygt fyra månader på sig att forma arbetet mot evenemanget 2017. Nu är det ekonomiska resultatet klart: En vinst på runt 200 000 kronor sedan föreningarna fått sitt och alla andra utbetalningar är gjorda.

– I dag är jag oerhört glad över att det gick att etablera ett nytt ekonomiskt och hållbart tänkande i organisationen, utan att göra avkall på evenemangets kvalité, säger Jimmy Birklin.
Långsiktig vision

Nu fortsätter arbetet med att forma framtidens Svenska Skidspelen.

Redan i vintras efterlyste Jimmy Birklin en mer långsiktig vision Svenska Skidspelen. – Jag har fått gehör för detta från ägarna och vi har kommit i gång med arbetet att skapa en långsiktig och hållbar affärsplan för flera år i framtiden., säger Jimmy Birklin.

Han nämner vikten av att Svenska Skidspelen växer som event vilket leder till en ökad omsättning och en starkare ekonomisk grund.

– Det ökar möjligheterna för ett nytt skid-VM i Falun, menar Jimmy Birklin.

Kommande arrangemang Samtidigt befinner sig skidspelsorganisationen i ett intensivt arbete för kommande arrangemang. Redan nu märkts det att Svenska Skidspelen vilar på flera affärsben.

1) Nordic Ski Connvention, skidmässan på Lugnet i Falun, första helgen i november. – Ett nytänkande vi hoppas mycket. I dag ser det ut som vi kan erbjuda ett spännande mässkoncept med utställare och seminarier. Vi märker ett stort intresse, säger Jimmy Birklin.

2) Nordic Snow Premiere, lägerverksamhet vid hoppbackarna.

– Det är viktigt för Svenska Skidspelen att vi utvecklar backhoppning och nordisk kombination. Det håller i gång funktionärsstaben. Därför är jag glad över att vi är nära att skriva lägeravtal för hösten med ett antal nationer.

3) World Cup Final, Världscupavslutningen i mars 2018. Vinterns stora svenska skidfest med tio tävlingar som arrangeras på tre dagar. Förutom längdtävlingar (sprint, masstart och jaktstart) genomförs FIS-cuptävlingar i backhoppning för herrar och damer.

– Detta blir en riktigt häftig skidfest som Falun inte haft sedan VM-tävlingarna. Dessutom kommer vi att få se flera färska OS-mästare, säger Jimmy Birklin.

Arkiv