Barnens PRESSKONFERENS

Så blev Nordic Ski Convention 2017

Det var i våras planerna om att arrangera en mässa på Lugnet kom på tal. Fem månader senare sjösattes Svenska Skidspelens nya koncept Nordic Ski Convention. I samband med premiären av konventet erbjöds även internationella backhoppare möjligheten att bedriva träningsläger på Lugnet. Helgen 3-5 november 2017 gick därmed till att bli en historisk helg när backhoppare från Estland, Norge och Sverige kunde som först i Europa landa på snöunderlag samtidigt som Jalas Arena förvandlades till Sveriges största mötesplats för utställare, föreläsare och besökare inom nordisk skidåkning.

På fredagen klockan 14.00 öppnades dörrarna in till Nordic Ski Convention och under helgen rullade ett mycket starkt föreläsningsschema med kända profiler som Johan Olsson, Torgny Mogren, Rikard Grip och Jan Boklöv. Besökare fick beröras av många intressanta ämnen som faller inom skidåkning; allt tätt intill utställares montrar inne i Jalas Arena.

I Lugnets skidspår arrangerades skidkurser från Tynell Activity /Längdskidcoachen Kalle Gräfnings under samtliga konventdagar parallellt med internationella backhoppningsläger. Under lördagen kunde hela familjen njuta av en ljuvlig dag ute vid spåret, då Vasaloppet arrangerade Barnens Vasalopp för alla mellan 3-10 år. Gratis utrustning fanns att tillgå och alla deltagare bjöds på blåbärssoppa och kröntes med guldmedalj. Motionärer tog tillfället i akt och löste spårkort till längdspåret, som i år hade utökats i längd gentemot föregående år.

Sammanfattat kan vi konstatera att Lugnet är en perfekt plats för att låta alla delar av skidvärlden förenas, och Nordic Ski Convention visade sig bli ett koncept väl värt att arbeta vidare med under kommande år. Vårt arbete inför vintern 2017/2018 fick en rivstart, och nu ställer vi om siktet mot den stora Världscupfinalen som åter fått sin plats på Lugnet i Falun 15-18 mars 2018! Vi är strax i fas med biljettförsäljningen och kommer att meddela om biljettsläpp inom kort.

Om du var på Nordic Ski Convention i helgen vill vi jättegärna ta del av dina synpunkter!
Maila in till oss på : info@skidspelen.se.

Vi ses igen på Lugnet 15-18 mars!

Arkiv