Barnens PRESSKONFERENS

Här läggs årets officiella efterfest!

”En fest från morgon till morgon!”
– stora Skidspelsfester väntar på Falun Bowling & Krog


Jimmy Birklin, vd på Svenska Skidspelen och Robin Sjöblom, vd på Falun Bowling och Krog förbereder två häftiga efterfester under skidspelshelgen.
Foto: Svenska Skidspelen.

Vinterns upplaga av Svenska Skidspelen blir en fest dygnet runt. Det blir resultatet av ett kommande samarbete mellan skidspelsorganisationen och Falun Bowling och Krog.

– Vi ska erbjuda något attraktivt från morgon till morgon. Därför känns det bra att Falun Bowling och Krog blir en del av konceptet där efterfesterna ska vara, säger Jimmy Birklin, vd för Svenska Skidspelen.

Det fanns en tid när Svenska Skidspelen kunde erbjuda en naturlig mötesplats på kvällarna. En plats där det var självklart för publik, aktiva, ledare och media att träffas efter skidtävlingarna för att äta, prata, umgås och dansa. Många har vittnat om de trevliga skidspelskvällarna på 1970-, 80-, 90- och början av 00-talen. Men på senare år har det inte funnits någon naturlig gemensam plats för kvällsfesten.

– Nu ska vi ändra på detta. Därför är det så bra att vi nu etablerat samarbete med Falun Bowling och Krog. Detta kan bli riktigt bra, säger Jimmy Birklin.

Konceptet är enkelt. Skidtävling på Lugnet på dagarna kombineras med häftigt nattliv med en officiell efterfest på Falun Bowling och Krog i centrum fredagen den 16 mars och lördagen den 17 mars. Där kan det bli spännande möten mellan skidfolk och publiken, precis så där som Svenska Skidspelen varit kända för i många år.

– Vi ser också konceptet som ett sätt att bättre knyta ihop Lugnet med Faluns centrum. Hela Falun ska leva under de aktuella dagarna, säger Jimmy Birklin.

Robin Sjöblom, vd för Falun Bowling och Krog, är entusiastisk inför skidspelskonceptet.

– Jag ser detta som en bra officiell plats att mötas på efter dagens skidtävlingar. Nu hoppas vi att det ska stärka helhetsupplevelsen av skidspelshelgen. Vi på Falun Bowling och Krog ska skapa en bra kväll för alla åldrar. Det gäller mat, musik och känslan av att komma till oss.

Robin Sjöblom avslöjar planerna att skapa en riktig skidkänsla på Falun Bowling och Krog.

– Det ska kännas som att man kommer till en skidstadion fast det är ett nattklubbsevenemang. Besökarna kommer sedan att få tre olika upplevelser under samma tak.

Inom kort släpps biljetterna; kombibiljetter skidåkning och efterfest, biljetter enbart till kvällen samt biljetter till skidtävlingarna för de som önskar detta.

Tips! Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och du får ta del av förhandsinformationen gällande biljettsläppet till den officiella efterfesten. 


Fakta/Svenska Skidspelen 15 – 18 mars 2018

Världscupfinaler och FIS-backhoppning

Torsdag 15/3: Företagsstafetten.

Fredag 16/3: Sprinttävlingar herrar och damer, samt afterski på Lugnet och officiell efterfest på Falun Bowling och Krog.

Lördag 17/3: Damer 10 km, herrar 15 km, masstart. Backhoppning FIS-cup herrar och damer. Dessutom After Ski på Lugnet och efterfest på Falun Bowling och Krog.

Söndag 18/3: Dam 10 km. Herr 15 km, jaktstart. Backhoppning FIS-cup herrar, damer, prisutdelning, After Ski.

Arkiv