Barnens PRESSKONFERENS

Vi är Svenska Skidspelen: Janne Svedin

Svenska Skidspelens historiska framgångar har alltid vilat på att vi haft resurser i världsklass. Skidspelen bär ryktet om att stå för ett mycket gott värdskap och detta är främst tack vare alla de fantastiska personer som ställer upp av ideell kraft till att skapa den årliga folkfesten på Lugnet i Falun. Vår ledningsgrupp och våra funktionärer utgör stommen i vår verksamhet och de ska ni få möta i våra personporträtt. Fram till tävlingshelgen i mars kan ni följa vår miniserie ”Vi är Svenska Skidspelen”, där vi gör ett djupdyk in i organisationen och träffar personer som brinner för Skidspelen lite extra.

Först ut i porträtt-serien är Janne Svedin som ansvarar för VIP-restauranger och försäljning/administrering av våra företagsaktiviteter. Under denna vinter har Janne även blivit tillsatt som Svenska Skidspelens kansliansvarig. Janne administrerade VIP, företagsbiljetter och företagsaktiviteter redan under För-VM 2014 och Skid-VM 2015 och klev sedan in i Svenska Skidspelen inför tävlingarna 2017.


Fyra frågor till Janne:

Vad är det som motiverar dig till att få arbeta för Svenska Skidspelen?
Jobbade med Skid-VM från kandidaturen 2009 fram till genomförandet och var med och byggde upp nätverket i Beyond Skiing vilket jag fortfarande är ansvarig för. Vi siktar nu givetvis mot en ny kandidatur för ett nytt skid-VM i Falun!

Vad anser du gör Svenska Skidspelen till ett unikt arrangemang?
Vi har en så kompakt och fantastisk arena vilket gör upplevelsen maximal om man är på plats. Att den ligger så nära centrum gör att den blir lättillgänglig och självklart det stora skidintresset i Dalarna!

Hur ser dina förväntningar ut inför årets världscupfinal som ska avgöras här i Falun?
Förutsättningarna för allt blir åtskilligt bättre då vi till vintern får finalen samt att den pågår i tre dagar och i mitten av mars vilket gör att det blir varmare och ljusare. Jag tror och hoppas att det blir en riktig folkfest med full arena och givetvis fulla VIP restauranger!

Vilka tippar du (dam- och herrsidan) blir årets världscupvinnare?
Jag tror att Charlotte Kalla blir riktigt giftig i vinter, men på herrsidan är det nästan omöjligt att tippa förutom att det med största säkerhet blir en norrman…

Arkiv