Barnens PRESSKONFERENS

Vi är Svenska Skidspelen: Lars-Erik Rosenqvist och Malin Johansson

Att se till att samtliga pusselbitar kring de deltagande nationerna faller på plats när tävlingshelgen stundar är ett arbete som kräver långa och noggranna förberedelser. Planeringen av Team Service startade tidigt under hösten och pågår just nu för fullt. Arbetsprocessen blir utbredd över halva året då det är många detaljer som ska klaffa på sidan av själva tävlingsmomenten.

Malin Johansson och Lars-Erik Rosenqvist är Svenska Skidspelens ansvariga för samordning och koordinering av servicen kring de deltagande landslagen, s. k Team Service. I funktionen ingår ansvar över flera områden; Nationsbyn (där teamen håller till med vallning etc.), Athlete Lounge, Race Office (den officiella tävlingsexpeditionen), Attaché och Transport. Fokus i arbetet ligger på att lösa detaljfrågor gällande bl.a bemanning under öppettider, planera lokaler samt placering av vallatrailers i Nationsbyn. I en grov beräkning antas att tio nationer kommer med sina vallatrailers till Lugnet, vilket brukar vara ett spännande sidoområde under Skidspelens tävlingar.

För Lars-Erik, eller i Skidspelskretsar kallad ”Rosen”, har Skidspelens tävlingar inneburit ett personligt engagemang under många, många år. Han har bl.a varit assisterande tävlingsledare för längdsektionen, men har haft flera olika roller inom Skidspelen. ”Rosen” var tävlingsledare under SM 2013, har varit tävlingsledare för World Master Cup 2010, samt tillhört organisationen som arrangerade VM 2015. Tack vare Lars-Eriks trogna engagemang till Skidspelen är han en viktig del av tävlingsorganisationens verksamhet.

Malin Johansson har funnits med i Team Service-funktionen sedan Falun arrangerade för-VM 2014, och ingick även hon i organisationen under VM 2015. Utöver att vara Lars-Erik behjälplig med Team Service, är Malin ansvarig för Attachéfunktionen.


Fyra frågor till Lars-Erik och Malin:

Vad är det som motiverar dig till att få arbeta för Svenska Skidspelen?

Malin: Mötet med publik och aktiva samt att vara med och arbeta för och representera Falun.

Lars-Erik: Att vara delaktig i en så stor och bra organisation är stimulerande. Alla inom Skidspelsorganisationen strävar efter att utveckla och göra Svenska Skidspelen ännu bättre. Att sedan få uppleva WC på nära håll är häftigt.

Vilka faktorer anser du att det är som gör Svenska Skidspelen till ett unikt arrangemang? 

Malin: Dalarna! Människorna, atmosfären och den härliga sammanhållningen.

Lars-Erik: Tradition och att tävlingar genomförs på landets bästa längdskidarena gör tävlingar i Falun unika. Lugnet har banor av världsklass och hela arenan rymmer en stor publik där Dal-folket kan skapar en härlig folkfest.

Hur ser dina förväntningar ut inför årets världscupfinal som ska avgöras här i Falun?

Malin: Snö, skidor, sol och en härlig folkfest.

Lars-Erik: Jag hoppas på storpublik, minst 10–15 tusen varje dag, och som skapa en stämning som under VM. Att sedan Sverige längdlandslag tillhör världstoppen och det är inte varje år som WC-finalen avgörs i Falun.

Vilka tippar du (dam- och herrsidan) blir årets världscupvinnare?

Malin: På damsidan Heidi Weng. Men jag hejar på Jessica Diggins, hon är en personlig favorit! På herrsidan tycker jag att det vore kul om Dario Cologna vinner.

Lars-Erik: Tyvärr är våra grannar i väster för bra, så jag tror att det blir norsk seger både på herr och damsidan. Klaebo vinner nog herrarnas WC. Bland damerna är det kanske 2–3 som kan ta hem segern, men troligen vinner Weng. Men jag hoppas att Stina Nilsson vinner sprintcupen.

Arkiv