Barnens PRESSKONFERENS

Vi är Svenska Skidspelen: Niclas Johansson

Arbetet med att koordinera evenemang under Skidspelen är ett jobb som pågår under flera månader innan tävlingarna drar igång. Aktiviteter ska planeras för att passa med tävlingsprogrammet och målet är att fylla samtliga dagar med underhållning från morgon till kväll för hela familjen. Niclas Johansson är Svenska Skidspelens eventansvarig och ser till att årets arenaunderhållning och övriga evenemang i Skidspelens regi går i lås. Processen är just nu i full gång och Niclas kan avslöja att ett flertal spännande evenemang redan är bokade.

Niclas Johansson har ingått i Svenska Skidspelens organisation från och till sedan 2003. I starten arbetade Niclas med olika arbetsuppgifter, för att under VM-perioden och framåt vara ansvarig för att koordinera evenemang som sker under själva skidtävlingen.


FYRA FRÅGOR TILL NICLAS:

Vad är det som motiverar dig till att få arbeta för Svenska Skidspelen?
Det är vansinnigt roligt att få vara en del av och se vad som händer ”bakom kulisserna” på en av världens största idrottscirkusar. Svenska Skidspelen är också ett unikt tillfälle för Falun och Dalarna att få så stor uppmärksamhet runt om i världen.

Vilka faktorer anser du att det är som gör Svenska Skidspelen till ett unikt arrangemang? 
Jag ser framförallt till kunskapen och traditionen hos alla som arbetar med Svenska Skidspelen. Vi kan alltid leverera över det förväntade.

Hur ser dina förväntningar ut inför årets världscupfinal som ska avgöras här i Falun? 
Förväntningarna är skyhöga! Jag tror att vi kommer att få se fina svenska framgångar på hemmaplan och jag tror på en rekordpublik. Intresset för Skidspelen verkar fortsätta vara riktigt stort!

Vilka tippar du (dam- och herrsidan) blir årets världscupvinnare?
Lite jobbigt att säga men jag tror det blir norskt. Weng och Klaebo tar hem det!

Arkiv