Barnens PRESSKONFERENS

Vi är Svenska Skidspelen: Ulrika Back-Eriksson

 

Att kunna erbjuda trivsamma logialternativ för våra besökare som reser långväga är viktigt för oss på Svenska Skidspelen. Till det arbetet har vi hjälp av Ulrika Back-Eriksson som är organisationens ansvarig i att sammanställa attraktiva boendealternativ för både privatpersoner, grupper och företag. Rollen som logiansvarig innebär att ha kontakt med teamen, media, internationella arrangörsförbundet FIS, sponsorer och andra gäster/grupper som besöker världscuptävlingarna i Falun. I arbetet ingår dessutom att koordinera kontakt och information internt inom organisationen, för att förenkla våra besökares vistelse på plats under tävlingsarrangemanget.

Ulrika Back-Eriksson har varit med i organisationen sedan 2013 (med en kort paus 2016). Redan 2012 var Ulrika med och påbörjade arbetet inför VM 2015. Under VM ansvarade hon för rollen som Accommodation & Hospitality manager, med ansvar för logi och representation gentemot team, media, FIS, VIP-gäster, övriga grupper samt privat uthyrning. I år arbetar Ulrika dessutom med att planera aktiviteter för bl.a sponsorgrupper som önskar besöka Skidspelens tävlingar.


FYRA FRÅGOR TILL ULRIKA:

Vad är det som motiverar dig till att få arbeta för Svenska Skidspelen?
Att det är så roligt! Det finns ett stort engagemang och jag tror att vi alla är stolta över att få vara en del av Skidspelen i Falun.
Naturligtvis brinner jag också för skidsporten, och följer åkarna via Vinterstudion under hela säsongen.
Dessutom tycker jag att det är fantastiskt givande med alla intressanta människor som man möter genom arbetet i Skidspelen. Både personer utifrån och inom organisationen. Alla med ett gemensamt intresse för skidåkningen och med ett gemensamt mål, att tävlingarna skall bli så bra som möjligt, både på ett individuellt plan och för arrangemanget.

Vilka faktorer anser du att det är som gör Svenska Skidspelen till ett unikt arrangemang?
Engagemanget, den lokala kompetensen att genomföra tävlingar och traditionen, bidrar till att skapa det etablerade event som Skidspelen faktiskt är.
Men man kan inte luta sig tillbaka och bara förlita sig på det framöver. Vi måste ständigt tänka framåt och utvecklas, för att inte bli omkörda.

Hur ser dina förväntningar ut inför årets världscupfinal som ska avgöras här i Falun?
Jag ser extra mycket fram emot att vi skall arrangera backhoppning, som en del av programmet igen. Längdtävlingarna blir alltid spännande och jag hoppas på rafflande spurter på upploppet.
För organisationens del förväntar jag mig glädje och gemenskap, som i sin tur smittar av sig till våra gäster, så att de får med sig en riktigt bra upplevelse hem.

Vilka tippar du (dam- och herrsidan) blir årets världscupvinnare?
Håller ALLA tummar för Charlotte Kalla, naturligtvis.
På herrsidan är det tuffare, men i skrivande stund har Dario Cologna visat sig stark i Tour de Ski. Och jag tycker att han är en otroligt bra idrottare, så jag håller en tumme för honom. Dock tror jag att våra svenska manliga åkare kommer att lyftas av hemmapubliken och göra säsongsbästa resultat på hemmaplan!

Tips!
Letar ni boende under världscupavslutningen i Falun 15-18 mars?
Visit Dalarnas hemsida finns boendealternativ för hotell, vandrarhem, stugor, rum, pensionat och ställplatser i Falun med omnejd.

Ulrika tipsar om lediga boenden i grannstaden Borlänge som ligger endast 20 minuter söder om Falun. Från Borlänge går smidiga buss- och tågförbindelser till Falun centrum, vilket gör att du inte behöver ta bilen till och från tävlingsarenan. 

Arkiv