skidspel torget 33

Skidspelen rivstartar med skidlopp på Stora torget

Årets upplaga av Svenska Skidspelen får en rivstart. På snö, med skidlopp och invigning på Stora torget mitt i Falun.
– Det här blir ett sätt att knyta ihop världscuparenan på Lugnet med centrum i Falun, säger Niclas Johansson, evenemangsansvarig för Svenska Skidspelen.

Tisdagen den 13 mars inleds arbetet med att lägga ut snö på Stora Torget. Det ska bli en par hundra meter lång skidbana i centrum. Därefter börjar flera dagars aktiviteter i regi av Svenska Skidspelen, Svenska Skidförbundet, Centrala stadsrum och Falu kommun.

– Vi på Svenska Skidspelen är glada att många aktörer nu samarbetar för att skidspelsfesten ska omfatta även centrum. Detta är ett steg i rätt riktning för utvecklingen av evenemanget, säger Niclas Johansson.

Såhär ser ”uppvärmningsveckan” ut inför Skidspelens finalhelg:

Tisdag 13 mars: Under eftermiddagen mellan kl. 13.00-15.00 arrangerar Svenska Skidförbundet aktiviteten ”Alla på snö”. Detta är ett breddarbete som ska inspirera barn och ungdomar att testa skidåkning. Här bjuds Faluns skolor in till Stora torget för skidåkning. På kvällen, kl. 17.00-19.00 öppnas skidspåren upp på Stora torget för allmänheten.

Onsdag 14 mars: Mellan kl. 17.00-19.00 arrangeras Buboloppet. En skidtävling för barn utan tidtagning, men med nummerlappar och medaljer till alla deltagare.

– Här vill jag poängtera att alla skidevenemang, inklusive Buboloppet, är gratis. Dessutom kommer det att finnas skidutrustning att låna vid samtliga skidtillfällen på Stora torget, säger Niclas Johansson.

På kvällen den 14 mars, kl. 18.00, är det dags för invigning av Svenska Skidspelen 2018. Då är det fanborg, underhållning, tal och förhoppningsvis hyllning av färska OS-medaljörer.

– Många har efterlyst invigningen på Stora torget. Därför är det roligt att vi på detta sätt kan uppfylla dessa önskningar, säger Niclas Johansson.

Torsdag 15 mars: Elever i Faluns skolor får ytterligare en chans att åka skidor på Stora torget. Programmet fortsätter på kvällen med det väl omtyckta företagseventet ”Företagsstafetten” på Lugnets skidarena. Mer information och anmälan, klicka här: FÖRETAGSSTAFETTEN 2018


Kortfakta/ Svenska Skidspelen
16 – 18 mars 2018

Under tävlingshelgen arrangeras Världscupfinaler och FIS-backhoppning på Nationalarenan Lugnet.

Fredag 16/3: Sprinttävlingar herrar och damer, samt afterski på Lugnet och officiell efterfest på Falun Bowling och Krog.

Lördag 17/3: Damer 10 km, herrar 15 km, masstart. Backhoppning FIS-cup herrar och damer. After ski på Lugnet och efterfest på Falun Bowling och Krog.

Söndag 18/3: Dam 10 km. Herr 15 km, jaktstart. Backhoppning FIS-cup, herrar, damer, prisutdelning, After ski på Lugnet.

Läs det fullständiga Skidspels-programmet här: DAGSPROGRAM SVENSKA SKIDSPELEN 2018

Arkiv