SS

Supporterklubbens stipendiater 2018

Jacob Nystedt, Hudiksvalls IF, och Moa Lundgren, IFK Umeå, fick i samband med onsdagens JSM-tävlingar i Jönköping ta emot Supporterklubbens årliga stipendium. 

Svenska Skidspelens supporterklubb har delat ut stipendium till en kvinnlig och en manlig lovande, och för skidsporten värdig, mottagare inom svensk skidungdom sedan 1993. Stipendiaterna kan vara aktiva inom längdskidor, backhoppning eller nordisk kombination. Urvalet sker i samråd med Svenska Skidförbundet, skidgymnasium samt berörda tränare.


Per och Inger Nilsson, representanter från Supporterföreningen Svenska Skidspelen, delar ut stipendium på JSM i Jönköping. Stipendiater till Moa Lundgren (pris mottogs av Moas lillasyster Ida) samt Jacob Nystedt.

Supporterklubben representerades under JSM i Jönköping av Per och Inger Nilsson. Per har tidigare varit ordförande i Supporterklubben men har nu valt att ta ett kliv åt sidan, och tack vare sin fru Ingers stora skidintresse följer de sedan ett par år tillbaka Junior SM-tävlingar på nära håll.

I år föll valet av stipendiaterna på Jacob och Moa som nyligen representerade Sverige i Junior-VM i Schweiziska Goms. Moa Lundgren vann överlägset i sin sprintfinal och blev därmed juniorvärldsmästare på distansen. Jacob gjorde sitt bästa lopp på 10 km klassiskt där han slutade som bästa svensk på en 14:e plats.

Exempel på tidigare stipendiater:

Ebba Andersson
Oskar Svensson
Stina Nilsson
Charlotte Kalla
Calle Halfvarsson
Jens Burman
Anna-Karin Strömstedt
Per Elofsson

Arkiv