Barnens PRESSKONFERENS

Vi är Svenska Skidspelen: Jonny Birgersson och Jan Bergström

Planerar du att ta bilen till Svenska Skidspelen?
Vi räknar med att många av våra besökare kommer att resa till Falun med bil och därför har vi en hög prioritering att planera logistiken av trafik och parkering under tävlingsdagarna.
I år är Jonny Birgersson och Jan Bergström Svenska Skidspelens ansvariga för funktionen Trafik & Parkering, som med snart 25 års erfarenheter av att arrangera Skidspelstävlingar tagit över ansvaret från deras företrädare Kjell Nyman.
Jonny och Jan kommer se till att våra besökare och funktionärer ska kunna parkera och ta sig hem från tävlingsarenan så smidigt som möjligt. Stora ytor med parkeringsplatser för besökande kommer att finnas i anknytning till Nationalarenan Lugnet. Falu stad erbjuder även goda parkeringsmöjligheter och ligger endast i 15-20 minuter promenadavstånd från arenan.

Ta gärna en titt på vår parkeringskarta för att se var våra parkeringsytor är lokaliserade.

I år blir hanteringen av parkeringsavgifter ännu smidigare. För att underlätta för både dig som gäst och oss funktionärer kan ni redan nu betala er parkeringsavgift via vår hemsida.
Ni skriver ut parkeringsbiljetten som ni sedan fäster på bilrutan så att våra funktionärer ser dem.
Vi lämnar dessutom lite rabatt på avgiften om ni väljer att göra så. För betalning på plats kommer vi dessutom att erbjuda Swish-betalning samt kontant betalning. Vi ser gärna att ni betalar via våra digitala tjänster.


Fyra frågor till Jonny och Jan:


Vad är det som motiverar er till att få arbeta för Svenska Skidspelen?

Det är kul att få samarbeta med trevliga människor mot ett gemensamt mål! VM i Falun 2015 är ett bra exempel, där målsättningen var att göra ett arrangemang som till och med blev bättre än förväntat.

Vilka faktorer anser ni att det är som gör Svenska Skidspelen till ett unikt arrangemang?

Falun har stått värd för skid-VM hela fyra gånger(!) vilket det är få svenska orter som har gjort tidigare. Det gör att Svenska Skidspelen vilar på en lång och meriterade tradition. Många klassiska ögonblick har upplevts här på Lugnet i Falun.

Hur ser era förväntningar ut inför årets världscupfinal som ska avgöras här i Falun?

Vi hoppas på fint väder, mycket publik samt stora svenska framgångar. Vi hoppas och tror också att Falupubliken ställer upp mangrant.

Vilka tippar ni (dam- och herrsidan) blir årets världscupvinnare?

Vi tror att det står mellan Johannes Hösflöt Klaebo från Norge samt Dario Cologna från Schweiz i herrklassen. I damklassen hoppas vi på Charlotte Kalla men ser ett visst hot från Norge i form av Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östberg samt Marit Björgen…

Arkiv