9A6A1003

22 000 besökare upplevde en världscupavslutning i världsklass!

Glädje, folkfest – tävlingar i världsklass! Falun bjöd på tre dagar av strålande sol och en fantastisk världscupavslutning. Närmare 22 000 st besökare upplevde en tre dagar lång folkfest, när säsongens sista tävlingar i både längdskidor och backhoppning avslutades på Nationalarenan Lugnet i Falun.

Jimmy Birklin, VD för Svenska Skidspelen:

– Vi är otroligt glada och tacksamma till att ha kunnat bjuda publiken, aktiva och övriga deltagande på en fantastisk skidfest. Funktionärer, volontärer, utställare och intressenter har lagt ner ett gediget arbete för att skapa ett arrangemang i världsklass! Vi hoppas på att återigen få vara arrangör för världscupavslutningen, och ser redan fram emot nästa års skidfest när Falun står värd för världscuptävlingarna den 15-17 mars 2019.

Svenska Skidspelen 2018 hade som sagt aldrig kunnat genomföra ett sånt framgångsrikt och fint arrangemang som det blev utan sina funktionärer och volontärer. Totalt arbetade 650 st personer från de 12 st arrangörsföreningar som ingår i verksamheten, och tillsammans tog vi krafttag och skapade skidpropaganda på Lugnet som sent lär glömmas. Ödmjukt kan vi konstatera att årets tävlingshelg har stärkt Falun som stad att arrangera skidtävlingar på absoluta toppnivå.

Nu siktar vi framåt mot 2019, men för Sveriges barn och ungdomar väntar nya tävlingar på Lugnet i Falun redan nästa helg. Då arrangeras  Lilla Skidspelen – en av Sveriges största ungdomtävlingar i längdskidåkning. Kom gärna upp och titta! Gå in på Lilla Skidspelens Facebooksida för mer information: Lilla Skidspelen

Arkiv