Bäddat för en finaldag i världsklass!

Efter två dagar fyllda av en härlig folkfest och ett väder vi inte vågat hoppats på i förhand, väntar nu en spännande finaldag på Lugnet i Falun. Helgens minitour ska avgöras, FIS Cup i backhoppning ska göra sina sista tävlingsomgångar och segrarna i årets världscup i längdskidor ska utses. Mitt på dagen kommer tävlingsspåren att få ungdomlig glans när årets upplaga av Stjärna på Skidor ska avgöras.

Här under morgonen har ett stillsamt lugn vilat över Nationalarenan. Tävlingsbanan öppnar strax för de aktiva och backhoppningen startar sin provomgång redan klockan 08.30. Väderprognosen visar att vi kommer bjudas på ännu en strålande dag med plusgrader mot eftermiddagen.

Det blir en finaldag vi lär få njuta av, och vi hoppas att våra besökare får en fantastisk dag ute i terrängen. Ett tips är att följa vår publikkarta med publikområden för att hitta er favoritplats att titta på tävlingarna.

Vi ser fram emot en sista dag tillsammans med er. Varmt välkomna!


DAGSPROGRAM | SÖNDAG

09.00 Nationalarenan Lugnet öppnar.
09.00 Öppen föreläsning med sportjournalisten Stellan Kvärre
10.00 Buboland och Snowkidsområdet med Barnens Vasalopp och barnaktiviteter
10.00 FIS Cup Backe Tävlingsomgång 1, damer
11.00 FIS Cup Backe Tävlingsomgång 1, herrar
11.30 Längdskidor Start, jaktstart (F) damer 10 km
12.00 FIS Cup Backe Final Backhoppning, damer
12.10–12.35 Prisutdelning damer
12.40 Stjärna på skidor
12.45 Final Backhoppning, herrar
13.15 Prisutdelning Stjärna på skidor
14.00–16.00 VM-muséet och Bergbanan öppen*
14.15 Längdskidor Start, jaktstart (F) herrar 15 km
15.05–15.30 Prisutdelning herrar

Arkiv