Barnens PRESSKONFERENS

En riktig succéstart!

Första dagen av årets världscupavslutning summeras med ett ord: succé. Med ett magiskt väder och fantastiska idrottsprestationer blev det en start vi knappt vågat drömma om!

Redan klockan 09.00 när arenan öppnade anlände ett stort antal besökare för att ta sin plats uppe på Lugnet. Sammanlagt fick hela 5016 personer njuta av en helt fantastisk dag med strålande sol, ett par minusgrader, och några riktigt härliga uppvisningar i sprintloppen.

Hanna Falk var precis så stark som hon såg ut i prologen, och gick vinnande ut ur sprintfinalerna före Jonna Sundling och Marit Björgen. Dagens vinst för Hanna var hennes första här på ”hemmaplan” i Falun och det var en seger som berörde henne lite extra:

– ”Dagens lopp var helt magiskt – och SÅ kul att få vinna här hemma i Falun framför den stora publiken som är här!”

Hanna var inte den enda som bjöd på succé i spåret. Världens bästa längdskidåkare på herrsidan, Johannes Höstflot Kläbo, bevisade återigen att han är i en klass för sig när han hedersamt kammade hem segern framför Federico Pellegrino och Lucas Chavana i herrarnas sprintfinal. I den totala världscupen har Johannes och Norge segern i en liten ask, men på damsidan är det desto mer spännande. Heidi Weng, som leder cupen inför denna helg, har tappat och Ingvild Flugstad Östberg har nu chansen att komma ikapp.

Årets största skidfest har startat med bravur, och detta är bara början! Imorgon väntar en masstart i längdskidor och tävlingar i backhoppning, och med det fantastiska vädret som håller i sig ser prognosen ut att bli en riktig rekordhelg. Dagens besökssiffra var långt över genomsnittet av tidigare fredagstävlingar under Svenska Skidspelen, vilket talar för en riktig folkfest under kommande dagar. Så kom upp hit till Lugnet och upplev de två sista dagarna av Svenska Skidspelen 2018!

Arkiv