Barnens PRESSKONFERENS

Öppna föreläsningar med bl.a Anders Södergren och Stellan Kvärre

Svenska Skidspelen bjuder in till öppna föreläsningar för all publik, med bl.a Anders Södergren & Stellan Kvärre, som berör aktuella ämnen inom dagens skidåkning. Gästerna släpps in i Skidspelsrestaurangen från kl. 08.30. Biljett till arenan gäller. Restaurangen säljer förtäring.

Lördag 17 mars kl. 09.00 i Skidspelsrestaurangen

Paneldebatt: Tillbakablick på OS – Kan Sverige & Falun bli nästa arrangör?

Starta uppladdningen inför lördagens tävlingar med en inspirerande paneldebatt om hur OS i Pyeongchang ska leda Sverige mot fler framgångsrika mästerskap. Har Sverige en chans att få arrangera OS i framtiden? Kan Falun bli en del av värdskapet?

F.d. landslagsåkaren och numera mediaprofilen, Anders Södergren, diskuterar tillsammans med Sveriges förbundskapten Rikard Grip och kommunalråd Joakim Stork om de stora potentialerna till fler svenska framgångar som ligger framför oss.

Medverkande:

Anders Södergren – Skidåkare & mediaprofil

Rikard Grip – Förbundskapten

Joakim Stork  – Kommunalråd

Moderator: Peter Edman


Program:

09.00  Moderatorn hälsar alla välkomna

09.02 Rikard Grip – Tillbakablick på det gånga OS. Höll förväntningarna? När börjar förberedelserna på nästa OS? Summering av säsongen. Kort om dagens tävlingar.

09.20 Anders Södergren – Reflektioner på OS i Sydkorea, jämfört med Anders tidigare OS. Skillnaden på att vara aktiv och att arbeta med media.

09.38 Joakim Stork – Hur ser Falun på att vara en av arrangörsorterna vid ett ev OS. Varför satsar Falun på att ha en av världens bästa anläggningar för nordisk skidåkning och att vara en världscuparrangör.

Moderatorn slutar ev med några frågor.

09.45 Några avslutande publikfrågor

10.00 Slut

Söndag 18 mars kl. 09.00 i Skidspelsrestaurangen

Unika anekdoter från historiska skidtriumfer

Sportjournalisten Stellan Kvärre är en av Sveriges mest kunniga skidjournalister genom tiderna. Han har i sin dryga 40 år långa karriär bevakat åtta vinter-OS och åtta sommar-OS. Plus ett oräkneligt antal VM-tävlingar och övriga nationella tävlingar i skidor.

Stellan är god vän med alla i den legendariska svenska skidtrion; Thomas Wassberg, Torgny Mogren och Gunde Svan. När senare den yngre generationens skidtalanger slog igenom, med Charlotte Kalla och Johan Olsson i spets, har Stellan funnits på nära håll och skildrat deras karriärer.

Under föreläsningen kommer vi att få ta del av Stellans personliga berättelser om upplevelserna av fantastiska tävlingsprestationer genom tiderna, och personliga anekdoter om världsberömda idrottsmän och idrottskvinnor.

Ta verkligen chansen att lyssna till Stellans unika berättelser som får vem som helst att förundras över hans skicklighet och kreativitet.
Varmt välkomna!

Arkiv