Barnens PRESSKONFERENS

Skidfesten är igång!

Det blev just en sån där festlig känsla som vi önskade oss när Svenska Skidspelen invigdes ikväll på Stora torget i Falun.

Trots att kylan hade smugit sig inpå efter att solen gått ner, hade grovt uppskattat ett antal hundra Falu-bor med omnejd tagit sig ner för att bl.a hylla våra svenska OS-medaljörer Charlotte Kalla, Anna Haag och Ebba Andersson. Stina Nilsson är också en av åkarna med i OS-silverlaget, men har tyvärr blivit sjuk och kommer inte att kunna delta i helgens tävlingar.

Invigningskvällen inleddes med Buboloppet redan klockan 17, där över 100 st barn ställde upp och åkte en tävlingsslinga för att sedan krönas med en guldmedalj. Ceremonin offentliggjordes av Dalarnas landshövding Ylva Thörn följt av ett härligt, värmande liveframträdande av Stiko Per Larsson. Svenska Skidspelens VD, Jimmy Birklin, tog sedan tillfället i akt och berättade att biljettförsäljningen idag har slagit ett flera år gammalt rekord, med över 10 000 st sålda biljetter två dagar innan tävlingarna startar. Invigningen avslutades på bästa sätt när våra OS-tjejer fick ta emot priser och folkets jubel! En överraskad och glad Charlotte Kalla sa genast:

– Jag blir helt överväldigad att det är så mycket folk som är här, jag menar, det är ju två dagar kvar innan vi ens ska ut och tävla!

Vi kan bara hålla med Charlotte och konstatera att årets invigning av Svenska Skidspelen blev en otroligt fin start på vad som på förhand ser ut att bli en fantastisk skidhelg. Väderprognosen talar för strålande sol och ett par minusgrader intill spåren, och med det stora antalet förköpsbiljetter som sålts är vi säkra på att vi tillsammans kommer att skapa tävlingar i världsklass!

Har du inte köpt din biljett till Skidspelens tävlingar ännu, så rekommenderar vi varmt att du gör det innan du tar dig till arenan. Det ger dig mindre tid att köa och större chans att ta din favoritplats längs med tävlingsspåren. Köp dina biljetter här: BILJETTER

Arkiv