toppbilder_1920x1000_FINALS_5

Skidspelen rustar för storpublik – Såhär tar du dig till tävlingsarenan!

Vi väntar storpublik när världscupfinalerna i längdskidor och internationella cuptävlingar i backhoppning ska avgöras 16-18 mars! Med en vecka kvar till tävlingsstart arbetar vi just nu intensivt för att logistiken av parkering och lokaltrafik ska bli så smidigt som möjligt för dig som besökare.

Ta Skidspelsbussen!

Till vår hjälp erbjuder Dalatrafik gratis Skidspelsbussar som tar dig till och från Lugnets skidstadion. Bussarna går i skytteltrafik från Knutpunkten i Falun från hållplats ”J”, via Stora torget, och stannar strax intill entrén till tävlingsarenan. Observera att tiderna är olika för respektive dag:

Fredag 08.30-16.00

Lördag 09.00-17.00

Söndag 09.00-17.00

Falu stad erbjuder flera parkeringsmöjligheter vilket gör att du enkelt kan parkera nere i centrum för att sedan hoppa på Skidspelsbussen upp till tävlingsarenan. Lugnet ligger ca 1 kilometer från centrala Falun och det är enkelt att hitta hit. Det finns flera gång- och cykelvägar som leder upp hit, vilket ger dig en härlig och uppfriskande promenad till arenan.

Tar du bilen ända upp till arenan kan vi erbjuda flera olika parkeringsplatser intill tävlingsområdet. Ta en titt på parkeringskartan här.

Förköp din parkeringsbiljett

Nytt för i år är att du kan välja att köpa din parkeringsbiljett redan innan du reser hit. På vår biljettsida säljer vi biljetter för våra parkeringar, som du enkelt kan lägga till i samband med att du köper din entrébiljett. Har du redan säkrat din biljett till tävlingarna går det bra att köpa parkeringsbiljetten separat. Detta kommer att underlätta både för dig som väljer att ta bilen till Lugnet och för våra funktionärer. Placera din parkeringsbiljett i framrutan så scannar våra funktionärer av biljetten elektroniskt.

Om du hellre vill betala din parkeringsavgift på plats så tar vi emot betalning både via kontanter och Swish. Numret att swisha till kommer att finnas på våra parkeringar.

Besökare – Kom i god tid

Oavsett om du väljer att ta en promenad, hoppa på Skidspelsbussen eller parkera bilen på någon av våra parkeringsplatser så har Jimmy Birklin, VD för Svenska Skidspelen, en uppmaning till alla besökare:

– Vi väntar oss en riktig folkfest på Lugnet under samtliga dagar, så jag rekommenderar att komma i god tid! Passa på att utnyttja tiden innan tävlingarna startar till att utforska arenan. Ta en titt i vår nya Skidspelsrestaurang och besök vårt utställartorg. Ett tips är också att bestämma dig tidigt var på arenan du kommer vilja vara! Vi har nio fantastiska publikområden att njuta av, så kika in publikkartan och publikområdena  för att hitta din favoritplats.

Världscupfinalerna startar fredag den 16 mars med final i sprintcupen, där Stina Nilsson fightas om totalsegern. Tävlingarna startar klockan 09.45. Insläppet till tävlingsarenan öppnar klockan 09.00.

Arkiv