Barnens PRESSKONFERENS

Emil och Anna förklarar…

Hallå, Emil och Anna!

Hur mår skidåkarna nu, precis före skidpremiären?

Anna: – Man är nojig och det finns sjukt mycket nerver. Det är nervöst om all träning ska ha gett resultat. I samband med den här helgen finns det verkligen många tankar i huvudet. Dessutom är det nu och strax innan mästerskapet de två tidpunkter på året som är störst risk att bli sjuk.

Emil: – Efter en lång tid av träning känns det som att nu är det på allvar. Alla vill åka bra i premiären. Det är som en check att träningen fungerat. Det vi håller på med är ju resultat- och prestationsbaserat.

* Vad hoppas ni få se under premiärhelgen?
Anna: – Det skulle vara roligt om några av de yngre åkarna kunde göra bra lopp och verkligen nosa på de äldre. Att det blir en bra blandning i resultatlistan mellan de mer rutinerade och de som är på gång. Här finns ju ett gäng intressanta tjejer som i fjol åkte bra på junior-VM. Samtidigt har vi fått rapporter att träningen fungerar bra för både Charlotte Kalla, Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter.

Emil: – Jag hoppas också att någon eller några av killarna vinner med bra marginal som visar att de gjort ett lopp som verkligen håller hög internationell klass. Här har vi ju bland annat Teodor Peterson, Calle Halfvarsson och Daniel Richardsson.

* Samtidigt, i Beitostölen, avgörs Norges skidpremiär där bland annat Therese Johaug gör comeback efter sin dopingavstämning. Hur bra blir de norska åkarna och hur går det gör Johaug i vinter?

Anna: – Det kommer säkert att gå bra för Therese i vinter. Annars har det norska damlandslaget haft en jobbig försäsong med tragiska dödsfall nära landslaget, samt sjukdomar som drabbar flera av åkarna. De kommer säkert att resa sig, men laget haft en tuff tid.

Emil: – När det gäller herrar ska det bli spännande att se hur bra laget är bakom Johannes Hösflot Kläbo, som säkert blir deras nummer ett. Det är ett jämnt lag, men hur bra blir dom. Annars tror jag att de ryska herrarna gör en bra säsong.

* Nu är det första säsongsstarten på många år som ni inte är på plats i spåret. Hur känns det? Hur kommer vi att tillbringa premiärhelgen?

Anna: – Det känns både och. Skönt, men samtidigt saknar man lite rutinerna.

Emil: – Vi kommer förmodligen att följa tävlingarna i soffan och se Vinterstudion på tv.

FALUN 2018-03-18 Svenska Skidspelen 2018 Sšndag
Foto: Ulf Palm kod 71515

Arkiv