Barnens PRESSKONFERENS

En finalsöndag i vinterskrud väntar!

Igår bjöds vi på en härlig vårvinterdag uppe på Lugnet. Idag ser vi ut att få en riktig vinterdag som kanske mer rimmar med den normala årstiden för dagens datum. Prognosen för dagen ser ut att vara fint vinterföre i spåren, heta jakter på de sista världscuppoängen och ett snöfall som avtar under eftermiddagen. Det är söndagen den 13 mars och det är dags för de avslutande tävlingarna i helgens världscupstävlingar här på Lugnet i Falun.

Fram till kl. 23.00 har vår lokala styrka i spårpersonalen varit ute och preparerat tävlingsbanorna. Natten bjöd dessutom på minusgrader vilket har gett spåren en hård bas och tillika mycket fina tävlingsområden. Just nu arbetar våra funktionärer för fullt med att rigga i ordning tävlingsarenan inför dagens distanstävlingar.

På damsidan gör Sollefteå SK:s Ebba Andersson entré in i helgens världscupstävlingar och ackompanjeras av 14 st andra svenskor, som med största sannolikhet är redo att prestera framför påhejande ”hemmapublik”.

I vår svenska herrtrupp hittar vi också 15 st åkare med många spännande namn efter fina uppvisningar i såväl VM i Seefeld samt förra helgens 5 mil i Holmenkollen. På startlinjen står bl.a Jens Burman, Åsarna IK, och Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF. Även flera ”hemmaåkare” från Falun med omnejd ställer upp. Oskar Svensson och Simon Lagerfeld representerar Falun-Borlänge SK och Calle Halfvarsson från Sågmyra SK.

Den sistnämnde i ordningen kommer idag att uppmärksammas lite extra. Idag fyller Calle Halfvarsson nämligen 30 år! Vi från Svenska Skidspelen har förberett en uppvaktning inne på arenaområdet som vi tror att ni inte vill missa. Så se till att vara på plats här med oss idag – ta på er varma kläder och kom upp och heja fram vår absoluta världselit!

Arkiv