SCO_6685

En vintrig avslutning på årets Skidspelshelg

Det var ett ymnigt snöfall som välkomnade oss under söndagsmorgonen. Damernas 10 km fristil avgjordes i ett fortsatt friskt snöfall och tungt före som följd. Lagom till herrarnas 15 km fristil skulle starta avtog snöandet och det blev en klar och fin eftermiddag. Och trots den utmanande väderleken avskräcktes inte publiken från att komma upp till Lugnet. Totalt samlades dryga 5500 hängivna besökare för att vara med och tillsammans sätta ett fint avslut på årets Skidspelshelg.

Temperaturen i spåren låg i genomsnitt på nollgradigt och med ett par plusgrader i luften, vilket bidrog till en ganska blöt terräng inne på tävlingsarenan. Trots det hade många i publiken tagit sig hela vägen upp till Mördarbacken och Sprintbackarna för att heja fram de tävlande i spåren.

Ett par som kommit i god tid till dagens tävlingar var Marie och Catrine Stenström från Gotland. Catrine studerar till vardags på Högskolan i Dalarna här i Falun och mamma Marie reste hit från Stockholm för att se helgens Skidspelstävlingar.

– Det är fjärde gången vi är här på Svenska Skidspelen och tittar. Vi har båda två ett stort skidintresse och vi gillar stämningen som är på Lugnet. Men vi åker inte skidor själva, det räcker gott att se de duktiga tävlingsåkarna!

Mellan dagens världscupstävlingar intogs skidstadion av ett stort gäng unga skidåkare för att ställa upp i årets Stjärna på Skidor. Skidklubbar från norr till söder i Sverige fanns på plats med sina juniorer, som tålmodigt väntade på att få starta och gå i mål inne på tävlingsarenan. Stjärna på Skidor arrangeras av Svenska Skidförbundet i samverkan med Svenska Skidspelen.

Nästa år har Svenska Skidspelen blivit tilldelad tävlingsdatumen 8-9 februari (lördag-söndag) och förläggs därmed en månad tidigare i världscupskalendern. Fram till dess ska vi njuta av den gångna helgen och förbereda oss för att genomföra nya, spännande tävlingar i absoluta världsklass!

Har du tips som du vill bidra med för att spetsa till din upplevelse av Svenska Skidspelen? Hör då av dig till oss!
Vi tar tacksamt emot dina synpunkter på vår mailadress utveckling@skidspelen.se. 

Arkiv