SCO_6373

Johaug tar hem segern och hyllar publiken!

Sollefteå SK:s Ebba Andersson var endast 18.5 sekunder bakom norskan och tog en imponerade andraplats. In på topp 10 tog sig även Falun-Borlänge SK:s Maja Dahlqvist, som lyckades leverera riktigt fin skidåkning framför sina hemmafans och slutade nia.

Maja, hur var det att tävla i världscupen här i Falun idag?
– Jättebra! Jag hade jättebra skidor och det har varit en jätterolig helg!

Och på hemmaplan dessutom, hur är det?
– Skitkul verkligen! Jag hörde hur många ropade ”Maja” efter banan och jag känner väldigt många som är här och hejar på mig. Det är extra speciellt och det ger mig energi!

Vann gjorde Therese Johaug (NOR) med en betryggande marignal. Johaug som har varit helt överlägsen i distanslopp över hela säsongen slog till återigen under Svenska Skidspelens 10 km fristil. Såhär beskriver hon upplevelsen direkt efter målgång:

– Det var fantastiskt att gå ut i tävlingslopp här i Falun. Det var kul men halt på vissa områden som ställde balansen lite på prov. Det kändes så kul att ”gå” upp för Mördarbacken med hejande publik längs sidorna. De som stod där uppe levererade precis sån känsla som längdskidåkning handlar om !

Arkiv