Barnens PRESSKONFERENS

Ryssland och Norge på pallen

Det skiljde tillslut 8.9 sekunder mellan Alexander Bolshunov (RUS) och Martin Jonserud Sundby (NOR) när herrarnas 15 km fristil var avgjord. Tredjeplatsen knep Didrik Tönseth (NOR). Bästa svensk blev Jens Burman, Åsarna IK, som slutade 1 minut och 13 sekunder efter Bolshunov. Innanför topp 20 tog sig även Calle Halfvarsson, Sågmyra SK, och Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF.

Alla de tre nämnda svenska åkarna kände sig nöjda med dagens insatser, trots att pallplaceringarna låg bortom räckhåll. Formen hos dem alla verkar ha stigit och det lovar gott inför nästa helgs världscupsavslutning i Quebec, Kanada. Publikstödet och trycket på hemmaplan var också något som åkarna lyfte som positivt.

– När man tävlar såhär på svensk mark så blir det att man känner många som står intill spåren och hejar. Nu på slutet och in mot målet kunde jag höra publiken försöka föra fram mig och det betyder mycket, säger Jens Burman direkt efter målgång.

Även Calle Halfvarsson var nöjd:
– Det var ett bra lopp! Det kändes bra och formen är helt OK, så det kan bli roligt att avsluta touren nästa helg. Och sen är det alltid roligt att tävla här på hemmaplan i Falun. Det var himla bra tryck i Mördarbacken. Publiken där hejade på riktigt bra!

 

Arkiv