Terje och Åslaug – våra mest långväga skidentusiaster?

Inget väder stoppar Terje och Åslaug Svenslid från Surnadal i Norge. Åtta timmar enkel resa tar det för paret att åka med husbil till Falun för att se Svenska Skidspelens världscuptävlingar. De började att åka hit 2015 och Skid-VM, och har sedan dess varit här de tre senaste åren.

Vad är det som gör att ni väljer att komma till Falun år efter år?

– Vi åker väldigt gärna på världscupstävlingar! Vi är två stora skidentusiaster som stöttar både våra norska och svenska åkare.

– Här i Falun har ni ett riktigt fint arrangemang i Svenska Skidspelen. Vi är väldigt nöjda med campingens faciliteter och tillgängligheten till tävlingsarenan. När vi kliver ut ur husbilen är vi direkt på plats. Sedan trivs vi väldigt bra med er svenskar. Det är alltid god stämning och väldigt trevligt att umgås!

Liksom Terje och Åslaug ser vi fram emot dagens distanstävlingar, där Sverige och Norge har stora chanser till pallplatser på både dam- och herrsidan.

Foto och reportage: Ingvar Åslund

Arkiv