Barnens PRESSKONFERENS

Världscuphelgen i Falun är igång!

Redan kring kl. 08.30 hade de första besökarna ställt sig utanför biljettentrén för att köa in till Lugnet Arena. Och vi förstår dem! Väderprognosen för dagen visar övervägande solsken och ett par plusgrader längs spåret.
Under natten har den något lösa snön frusit till, och tack vare att solen ännu inte riktigt tittat fram så har kylan fortsatt hålla spåren hårda och riktigt snabba. Det ser med andra ord ut att vara upplagt för en riktigt snabb och konkurrenskraftig sprintdag!

Det är drygt 45 minuter kvar innan prologerna i sprint startar för både damer och herrar. Uppskattningsvis har redan tusentalet besökare strömmat hit till arenan och gör sig redo för en heldag fylld av fina, internationella skidprestationer.

Mycket som står på spel i helgen!
Vår Malungstjej Stina Nilsson leder just nu den totala sprintcupen med endast 13 poäng före Norges tvåa Maiken Caspersen Falla. Den sistnämnda har vunnit sprintcupen tre år i rad, och där Stina har slutat på andraplatsen, så just nu har Sverige bra slagläge för att bryta Norges segersvit.

Bakom de två i toppen finns vårt lokala hemmahopp Maja Dahlqvist som vi håller alla tummar för att lyckas försvara sin tredjeplats. Maja som har haft en riktig guldsäsong hittills i år, med otroligt fina prestationer i såväl världscupen och senast på VM i Seefeld.

Från Malung har Stina Nilssons Fanclub tagit sig hit och laddar upp inför dagens sprinttävlingar. I fancluben hittar vi bl.a farmor Britta Nilsson som redo att heja fram Stina i spåret.

Vi hoppas att ni tar er hit och hejar fram alla våra åkare – känn er varmt välkomna till folkfesten och Svenska Skidspelen 2019!

Arkiv