Barnens PRESSKONFERENS

Klart med ny VD på Svenska Skidspelen

Nu är det klart vem som efterträder Jimmy Birklin på posten som vd, samtidigt sker ännu en förändring i personalstyrkan.

Svenska Skidspelens vd de senaste åren, Jimmy Birklin, har gått vidare till nya äventyr och hans arbetsuppgifter kommer nu fördelas på två personer, som båda redan är välkända för organisationen.

Det blir Ulrika Back Eriksson, Falun, som tar över ansvaret som vd för Svenska Skidspelen. Ulrika är i dag anställd på Svenska Skidförbundet som förbundskoordinator/projektledare. Innan dess arbetade hon på turistbolaget Visit Dalarna som HR-ansvarig och projektledare för möten och evenemang.

Ulrika är redan i dag engagerad inom Svenska Skidspelens organisation, där hon började 2013 (med en kort paus 2016). Men redan 2012 var hon med och startade upp arbetet inför skid-VM i Falun 2015. Under VM ingick hon i VM-bolagets ledningsgrupp i rollen som Accommodation & Hospitality manager, med ansvar för all logi och gästhantering gentemot team, media, FIS, VIP-gäster med flera.

– Det är ett spännande och utmanande uppdrag som var svårt att tacka nej till. Det är också en ära att få axla posten som vd för ett evenemang med så lång och framgångsrik historik som Skidspelen, som har ett så stort engagemang, både lokalt, medialt och internationellt, säger Ulrika Back Eriksson.

I sin nuvarande anställning på Svenska Skidförbundet kommer Ulrika fortsätta ansvara för HR och backhoppning.

Öyvind Carnö arbetar i dag som ekonom med 50 procent på Svenska Skidförbundet och 50 procent på Svenska Skidspelen, men från och med 1 september kommer han jobba heltid som ekonom/projektledare på Svenska Skidspelen.

– Det kom in många bra ansökningar, men under rekryteringsprocessen framkom att vi redan hade den kompetens som eftersöktes i kombinationen Ulrika och Öyvind, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör på Svenska Skidförbundet och dessutom ordförande i Svenska Skidspelens styrelse.

Ulrika och Öyvind tillträder sina tjänster den 1 september 2019. Rekrytering av ersättare för deras tjänster på Svenska Skidförbundet pågår.

Arkiv