Skidspelen Helgens Program 2024

Här är programmet för årets Skidspelsvecka

Som vi har väntat, äntligen är Skidspelsveckan här. Under helgen väntar massor av aktiviteter – håll koll på tiderna i programmet så du inte missar någonting! 

TORSDAG 14 MARS

Redan under torsdagen smyger vi igång årets Skidspelshelg där alla nationerna kommer på plats och Lugnet fylls med världens bästa längdskidåkare. Från kl. 13:00 hålls officiell träning på Skidstadion. 

13:00 – Officiell träning

FREDAG 15 MARS

Under fredagen startar tävlingshelgen med spännande sprinttävlingar på schemat – som bäddat för succé! Var gärna på plats redan när kvalet startar under förmiddagen för att heja fram alla svenskar till finalerna och för att njuta av en heldag på Lugnet. Mellan kvalet och finalerna hålls även årets invigning av Svenska Skidspelen inne på Skidstadion, med flera roliga överraskningar som väntar. 

08:00 – Företagsfrukost med seminarium och panel (föranmälan krävs)
10:00 – Arenan öppnar
10:00 – Foodtrucks/FanZone/Utställare öppnar
11:00 – Skidspelsrestaurangen/VIP öppnar
12:15 – (D & H) Sprint klassiskt – kval
13:30 – Invigning på Skidstadion
14:45 – (D & H) Sprint klassiskt – finaler
16:30 – Prisutdelning
17:00 – Arenan stänger
17:00 – Business Afterski på Heymakers (föranmälan krävs)

LÖRDAG 16 MARS

På lördagen väntar 10 km klassiskt för damer och herrar, två lopp där det förhoppningsvis finns goda chanser till svenska framgångar. Boka läktarplats eller hitta en plats längs med spåret för att ta del av dramatiken och följa dom små tidsskillnaderna. Under dagen, mellan damernas och herrarnas tävling, hålls även en uppvisning med fallskärmshoppare från fallskärmsklubben Dala från Borlänge som vid bra väder kommer att hoppa ut och landa mitt på Skidstadion. Efter tävlingarna tar festen vid inne på vår traditionsenliga Skidspels-afterski inne i Lugnets Sporthall mellan kl. 16:00-18:00.

09:00 – Arenan öppnar
10:00 – Foodtrucks/FanZone/Utställare öppnar
11:00 – Skidspelsrestaurangen/VIP öppnar
11:00 – (D) 10 km klassisk Intervallstart
12:15 – Prisutdelning
12:30 – Fallskärmshoppning med Fallskärmsklubben Dala (med reservation för vädret)
14:00 – (H) 10 km klassisk intervallstart
15:15 – Prisutdelning
16:00 – Afterski i Sporthallen
19:00 – Arenan stänger

SÖNDAG 17 MARS

Söndagen avslutar Skidspelshelgen med ett fullspäckat program. Utöver tävlingar med 20 km fristil för damer och herrar, väntar prisutdelningar för årets vinnare i de olika kategorierna i Världscupen och finaler i Stjärnjakten där några utvalda föreningar med 9-12 åringar får åka framför publiken på Skidstadion.

Till sist avslutas helgen med Grate Invitational Supersprint, ett välgörenhetslopp som genomförs på en kort bana (100-250 meter) med världscupeliten blandat med andra nationella åkare. Under förra året samlade Supersprinten inöver 100 000 SEK till det Ukrainska Skidförbundet. Pengarna från loppet använde de till att köpa in nya skidor och utrustning till idrottsskolor som tragiskt nog förstörts i det pågående kriget. Alla funktionärer, volontärer och atleter som ordnar loppet ställer upp tillsammans helt ideellt för samma sak, välgörande ändamål!

09:00 – Arenan öppnar
10:00 – Foodtrucks/FanZone/Utställare öppnar
11:00 – Skidspelsrestaurangen/VIP öppnar
11:00 – (D) 20 km fristil masstart
12:10 – Prisutdelning 
12:30 – Stjärnjakten Final
14:15 – (H) 20 km fristil masstart
15:20 – Prisutdelning 
16:00 – Grate invitational Supersprint
17:00 – Arenan stänger

Fortsatt finns biljetter kvar för hela helgen – klicka in och köp här

Arkiv